Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινή δήλωση για τον χριστιανικό διάλογο υπέγραψαν Πάπας - Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φανάρι

Κοινή δήλωση για τον χριστιανικό διάλογο υπέγραψαν Πάπας - Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φανάρι
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Πάπας Φραγκίσκος προσήλθε σήμερα το πρωί στο Πατριαρχείο και παρέστη, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη θρονική Πατριαρχική Εορτή του πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα
Οι συνομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, και του Πάπα Φραγκίσκου σφραγίστηκαν από πνεύμα ενότητας και ισχυρής επιθυμίας για στενότερη προσέγγιση, διάλογο και διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία δίχαζαν τις δυο εκκλησίες επί αιώνες.
Η προσπάθεια αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική μπροστά στους νέους κινδύνους που απειλούν τη Χριστιανοσύνη.
Οι δυο ποιμενάρχες είχαν εμφανιστεί μαζί στον εξώστη του Πατριαρχικού Οίκου, καταχειροκροτούμενοι από τους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Πάπας Φραγκίσκος προσήλθε σήμερα το πρωί στο Πατριαρχείο και παρέστη, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη θρονική Πατριαρχική Εορτή του πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα. Πλήθος πιστών παρακολούθησε τη λειτουργία, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζελος, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο τέταρτος Πάπας που έχει επισκεφθεί το Φανάρι, αλλά η επίσκεψη του χαρακτηρίστηκε από ένα σαφές και νέο πνεύμα για ενίσχυση του εκκλησιαστικού διαλόγου με στόχο την προσέγγιση και τελικά την ενότητα των δυο εκκλησιών σε μια χρονική στιγμή που ο χριστιανισμός ως σύνολο αντιμετωπίζει για πρώτη φόρα συστηματική επίθεση και εκδίωξη από περιοχές, όπου οι πιστοί ζούσαν επί αιώνες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο οικουμενικός πατριάρχης στο κήρυγμα του μετά το τέλος της λειτουργίας, «δεν έχουμε την πολυτέλεια της μεμονωμένης δράσης, οι διώκτες δεν ρωτούν τους χριστιανούς, εάν είναι ορθόδοξοι η καθολικοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->