Box to Box

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με οδηγό τον Σερ Άλεξ κι ας είναι στο τιμόνι ο...Σερ Όλε, η Γιουνάιτεντ «βρίσκει» το δρόμο της!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με οδηγό τον Σερ Άλεξ κι ας είναι στο τιμόνι ο...Σερ Όλε, η Γιουνάιτεντ «βρίσκει» το δρόμο της!

Οι προσθήκες των Ράφαελ Βαράν και Τζέιντον Σάντσο σε συνδυασμό με την εξαιρετική κατάσταση του κομβικού  Πολ Πογκμπά επαναφέρουν, μετά από χρόνια, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  σε τροχιά πρωταθλητισμού και...ό,τι ήθελε προκύψει!

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

 

Από τους ιππείς και τους οπλίτες της Αρχαίας Ελλάδας ορίστηκε, σε επίπεδο ονοματοδοσίας και όχι μόνο, η ιπποσύνη, έχουμε διανύσει, ομολογουμένως, πολύ μεγάλη απόσταση από τους σιδηρόφρακτους πολεμιστές και τους τίτλους ευγενείας που κερδίζονταν στο πεδίο των μαχών μέχρι τους εμπνευσμένους ηγέτες σε οποιοδήποτε, στο αθλητικό σε ότι μας αφορά, πεδίο και τους τίτλους ευγενείας που κερδίζονται...κερδίζοντας τίτλους!

Τρεις μαζεμένοι, πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν που αποτέλεσαν την κορύφωση στην καριέρα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το περιβόητο treble του 1999 τον έχρισε... Ιππότη, από την εποχή του ιδιοφυούς Σκωτσέζου έχει, στην πραγματικότητα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αισθανθεί...Dame στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά αριθμητικώς 22 στη γλώσσα του... League Table, είναι κατά μ.ο., κάθε σεζόν, οι βαθμοί της διαφοράς των «κόκκινων διαβόλων» από την κορυφή μετά από την τελευταία φορά που βρέθηκε στην κορυφή το 2013, επιτρέψτε μου να θεωρώ πιθανό το ενδεχόμενο να ψάχνει να...ραφτεί στη Saville Row το καλοκαίρι ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ,  ο Μεγάλος Σταυρός του Τάγματος του Αγίου Όλαφ είναι το...νορβηγικό αντίστοιχο της τιμής που επιφυλάχθηκε από τη Βασίλισσα στον μέντορά του από το Γκόβαν της Γλασκώβης

Υπερβολικό έως και...σουρεαλιστικό το σκεπτικό, το ομολογώ, πέρα από το ότι είναι και εκτός...σκανδιναβικής κουλτούρας, ας αναρωτηθούμε όμως όλοι μαζί εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι ποια τιμή θα ήταν αλήθεια η αρμόζουσα για τον πάλαι ποτέ Super Sub της Γιουνάιτεντ σε περίπτωση που κατάφερνε να την...αποκαταστήσει στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου! Και ας αναρωτηθούμε όχι με αιτία αλλά με αφορμή την πρώτη της παράσταση και το εντυπωσιακό 5-1 επί της Λιντς, δεν είναι άλλωστε ποτέ... λογικό κριτήριο η απόδοση ή και η επίδοση οποιασδήποτε ομάδας κόντρα στο σύνολο του "Λόκο", δηλαδή του "Τρελού" Μαρσέλο Μπιέλσα!

Αντιθέτως είναι σίγουρα και λογικό και ικανό αλλά και σχετικά ασφαλές οποιοδήποτε συμπέρασμα εξάγεται με βάση την ποιότητα αλλά και τη χημεία του ρόστερ ενός club που μοιάζει να κινήθηκε πέρα από στοχευμένα και πολύ σοφά παράλληλα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού! Ρόστερ που αν ο Σόλσκιερ είχε τη δυνατότητα να το κλειδώσει και να πετάξει το κλειδί μάλλον θα έβαζε όποιον είχε αντίθετη άποψη ή πρόθεση σε διαδικασία ενδελεχούς έρευνας  στον πάτο του ποταμού Ίργουελ!

Και αυτό γιατί το όποιο ενδεχόμενο...υπέρβασης της φετινής Γιουνάιτεντ έχει πριν και πάνω απ' όλα, απ' όλους κυρίως, ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από το...Πολ Πογκμπά, από το αν θα παραμείνει στην Αγγλία ή θα προτιμήσει, ίσως και να...προτιμηθεί αρμοδίως, να συναντήσει το Μέσι στην Παρί θα κριθούν πολλά! Ο Γάλλος μέσος μας είχε... υποψιάσει από τα παιχνίδια του EURO 2020 πως έχει επιστρέψει για τα καλά στην... προτέρα κατάσταση, έκανε θραύση και στην πρεμιέρα!

Είναι ακριβώς αυτή η συγκολλητική ουσία που έχει ανάγκη στο παιχνίδι του ένα σύνολο που βρίθει πλέον ποιότητας με εξαίρεση ίσως, εξαιρουμένου του πρώην της Γιουβέντους, τον άξονα της μεσαίας γραμμής! Δίπλα στον Πογκμπά, ιδίως δίπλα σε ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΓΚΜΠΑ,  οι Φρεντ και Μακτόμινεϊ αυτού του κόσμου ψηλώνουν θεαματικά, με την καρδιά της Γιουνάιτεντ να χτυπά τόσο ρυθμικά, ζωηρά αλλά και δημιουργικά όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους! Πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι και αρκετά τα κομμάτια που δεν έχουν ακόμη καλά καλά πάρει θέση στο χορτάρι, κόντρα στα "παγώνια" δεν ήταν διαθέσιμοι οι Καβάνι, Ράσφορντ και Βαράν, ο Σάντσο έμεινε στον πάγκο!

Είναι άλλωστε αυτοί οι δύο τελευταίοι που προστέθηκαν το καλοκαίρι που με οδηγούν, πέρα από την...παράμετρο Πογκμπά, στο να θεωρώ, μετά από πολλά χρόνια, ισότιμο αντίπαλο των Σίτι, Τσέλσι και Λίβερπουλ, με αυτήν ακριβώς τη σειρά, για την κατάκτηση του τίτλου τη Γιουνάιτεντ! Εντυπωσιακή η ποιοτική αναβάθμιση με το Γάλλο στο κέντρο της άμυνας, γεννημένος για το άμεσο, ταχύτατο, με κυρίαρχο στόχο την εκμετάλλευση του ανοιχτού γηπέδου παιχνίδι του Σόλσκιερ ο πρώην της Ντόρτμουντ! Με γνώμονα άλλωστε και την περασμένη σεζόν τα μηνύματα μοιάζουν άκρως ενθαρρυντικά, εκτός έδρας έκανε θραύση, αήττητη με 12 νίκες και 7 ισοπαλίες μακριά από το «Όλντ Τράφορντ», τουλάχιστον ανεπαρκής αλλά με τη σημαντική ειδοποιό, σε σχέση με την κανονικότητα, διαφορά της απουσίας των φιλάθλων της εντός έδρας, με 6 ήττες, 4 ισοπαλίες και μόλις 9 νίκες η ομάδα του Όλε! Αν καταφέρει να κερδίσει περισσότερα, πολύ περισσότερα θα χρειαστεί, από την βοήθεια του δικού της κοινού σε σχέση με τα όσα, θέλοντας και μη, θα "παραχωρήσει" στις πολύ πιο ζεστές, αντίστοιχα, έδρες των αντιπάλων, θα έχει κάνει τη μισή και παραπάνω δουλειά στο δρόμο της...επιστροφής στα απολύτως υψηλά κλιμάκια!

Τα υλικά πλέον σίγουρα τα διαθέτει, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να με πείσει ότι υστερεί σε...βάθος και πλάτος έμψυχου δυναμικού αλλά και σε δύναμη "πιστεύω" και κινήτρου από την με απωθημένο την Ευρώπη, με ότι αυτό συνεπάγεται, "αρμάδα" του Γκουαρδιόλα, τους "μπλε" ειδικού σκοπού, και παιχνιδιού, του Τούχελ ή τους...κλονισμένους "κόκκινους" του Κλοπ! Επί τούτω η...ονοματολογία σε ότι αφορά την άκρη του πάγκου, εκεί μοιάζει να κρύβεται η...αλήθεια της σεζόν, αν ο Νορβηγός που κάποτε έστειλε "συστημένο" απέναντι στην Queen Elisabeth για τα περαιτέρω τον Άλεξ Φέργκιουσον, σκοράροντας στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων κόντρα στην Μπάγερν, καταφέρει να αρθεί στο ύψος της περίστασης ίσως να μην εγερθεί και αυτός Ιππότης αλλά σίγουρα θα εγείρει...απαιτήσεις πρωταθλητισμού! Και η Ιστορία έχει δείξει ότι στο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό οργανισμό τέτοιου είδους απαιτήσεις συνήθως συνοδεύονται και από τις ανάλογες...διακρίσεις!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης