Box to Box

Το λάθος της Βόλφσμπουργκ θα της κοστίσει 130 χιλιάδες ευρώ και εν έτει 2021 προκαλεί χαμόγελα αμηχανίας

Το λάθος της Βόλφσμπουργκ θα της κοστίσει 130 χιλιάδες ευρώ και εν έτει 2021 προκαλεί χαμόγελα αμηχανίας

Ούτε θα καταστραφεί οικονομικά η γερμανική ομάδα για το σφάλμα με τις αλλαγές στο Κύπελλο Γερμανίας, ούτε θα πήγαινε (;) τρένο για την κατάκτηση του τροπαίου. Περισσότερο, είναι να απορεί κανείς...

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Κυριακή απόγευμα και η Βόλφσμπουργκ αντιμετωπίζει για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας την Πρόιζεν Μίνστερ, ομάδα 4ης κατηγορίας. Με νέο προπονητή οι «λύκοι», πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν γαρ, οι δυσκολίες και οι παγίδες του παιχνιδιού, ήταν δεδομένες. Όπως και αποδείχτηκε. Το αουτσάιντερ προηγείται στο 74’ με 1-0 και η περσινή 4η της Bundesliga ισοφαρίζει μόλις στο 90’ με τον Μπρέκαλο.

Στο συγκεκριμένο σημείο ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, διάδοχος του Όλιβερ Γκλάσνερ στον πάγκο των Σαξόνων, πραγματοποίησε τις κλασικές τρεις αλλαγές του 90λεπτου. Οι κανονισμοί της Γερμανικής Ομοσπονδίας αναφέρουν πως επιτρέπονται άλλες δύο στον έξτρα-χρόνο που ακολουθεί. Ο Ολλανδός κόουτς χρησιμοποιεί στο 98’ τον Γκέρχαρντ και τον Μπορνό στο 102'. Η είσοδος του τελευταίου βοηθά τον Βέγκχορστ να σκοράρει άμεσα το 2-1. Η αμέσως επόμενη κίνηση του πρώην μέσου της Μπάγερν Μονάχου, είναι να ρίξει στο ματς τον Μεχμέντι αντί του Φίλιπ (103’). Η 6η αλλαγή!

Η μοιραία αλλαγή

Οι υπεύθυνοι της Βόλφσμπουργκ αναφέρουν πως ερωτήθη ο 4ος διαιτητής και είτε δεν πήραν απάντηση ή εκείνος έδωσε το πράσινο φως. Ο διαιτητής ούτως ή άλλως δεν παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, απλώς το καταγράφει στο φύλλο αγώνος με τη λήξη της αναμέτρησης. Πλέον είναι στο χέρι της Πρόιζεν Μίνστερ να καταθέσει ένσταση για την εγκυρότητα του αγώνα και να την κερδίσει στα χαρτιά.

Οι οπαδοί βρίσκονται σε μία διαμάχη απόψεων. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η απόλυτη ευθύνη βαραίνει το τεχνικό τιμ της Βόλφσμπουργκ. Άλλοι μιλούν για απροσεξία του 4ου διαιτητή. Ξεκάθαρα πράγματα κύριοι. Είτε μιλάμε για φιλικό ματς, είτε για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας, δεν νοείται εν έτη 2021, με προπονητές, βοηθούς, τεχνικούς διευθυντές, αναλυτές, φροντιστές, ιατρούς, να προχωρά ομάδα σε ΛΑΘΟΣ αλλαγή, έστω και σε 120 λεπτά αγώνα.

BAKU_KEFALI.jpg

Παρασκήνιο: η πρόκριση στον 2ο γύρο του θεσμού αποφέρει 130 χιλιάδες ευρώ στη νικήτρια ομάδα. Αν καταθέσει ένσταση και την κερδίσει (που σίγουρα θα την κερδίσει) η ομάδα από την Ρεγκιονάλιγκα, τότε θα εισπράξει αυτό το ποσό, ενώ τώρα μένει με άδεια χέρια. Οι κακιές γλώσσες αναφέρουν πως η Volkswagen, βασικός χορηγός της Βόλφσμπουργκ, θα στείλει «πακετάκι» προς Μίνστερ μεριά, καλύπτοντας αυτό το ποσό, ώστε να συνεχίσει στο Κύπελλο η παρέα του Φαν Μπόμελ. Ο οποίος Ολλανδός κόουτς βέβαια, περιττό να αναφέρουμε, πως δεν έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, σε μία ομάδα που θα αγωνιστεί φέτος στους ομίλους του Champions League.

Την "έπαθε" και ο Φονσέκα

Νωπές οι μνήμες από τον περασμένο Ιανουάριο. Κύπελλο Ιταλίας. Ρόμα - Σπέτσια. Γρήγορο 2-0 η Σπέτσια, ισοφαρίζει η Ρόμα σε 2-2. Παράταση. Δύο μαζεμένες αποβολές για τους «τζιαλορόσι», μεταξύ αυτών και ο τερματοφύλακας Πάου Λόπεθ. Ο πάγκος των πρωτευουσιάνων μπερδεύεται, προχωρά σε άλλες δύο αλλαγές. Φτάνει τις έξι συνολικά. Βέβαια η Σπέτσια προκρίθηκε ούτως ή άλλως με το τελικό 4-2, αλλά και πάλι, η παρτίδα χρεώθηκε με σκορ 3-0 στα... χαρτιά. Εξίσου αδιανόητο!

Το πάθημα του Ντάουμ και ο... Φρόντσεκ

Λάθος αλλαγή και χαμένο παιχνίδι; Στη Γερμανία πηγαίνει αυτομάτως το μυαλό όλων στη σπουδαία μάχη του νεοσύστατου Champions League το 1992 ανάμεσα σε Λιντς και Στουτγκάρδη. Προκριματικός γύρος τότε, για να μπουν στους ομίλους οι 8 καλύτερες πρωταθλήτριες της Ευρώπης.

DAUM_PALIO.jpg

Η πρώτη κόντρα λήγει 3-0 υπέρ των γηπεδούχων. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας αντιδρά στη ρεβάνς και με Σπιντ, ΜακΆλιστερ, Καντονά και Τσάπμαν νικά με σκορ 4-1. Το γκολ του Μπουκ, ωστόσο, δείχνει να είναι «χρυσό» τούτη τη στιγμή, μιας και χαρίζει την πρόκριση στους Γερμανούς.

Θυμίζουμε, είναι η σεζόν 1992-93. Ο Ντάουμ προχωρά στο 83ο λεπτό στο μοιραίο λάθος. Ρίχνει στο παιχνίδι τον Γιουγκοσλάβο Γιόβιτσα Σίμανιτς. Σφάλμα διότι τότε επιτρέπονταν μόλις τρεις ξένοι στην 11άδα και η Στουτγκάρδη ήδη είχε στο γήπεδο τους Σβέρισον, Κνουπ και Ντούμπαϊτς. Η UEFA χρέωσε το ματς με σκορ 3-0 για τη Λιντς και εν τέλει μία 3η αναμέτρηση στην ουδέτερη Βαρκελώνη, ολοκλήρωσε το χάος των Σουηβών (2-1 η Λιντς).

Ήταν το ματς που τσαλάκωσε εντελώς το ίματζ του τότε κορυφαίου κόουτς Κρίστοφ Ντάουμ. Μικρή λεπτομέρεια. Βασικός αριστερός μπακ τότε, πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήταν ο Μίχαελ Φρόντσεκ. Ο σήμερα 57χρονος ήταν την Κυριακή στο πλάι του Φαν Μπόμελ στο Μίνστερ. Ως βοηθός προπονητή...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης