Box to Box

Κέβιν - Πρινς Μπόατενγκ: Αποδιοπομπαίος τράγος κάποτε, επιστρέφει στο... σπίτι του ως Ηγέτης

Κέβιν - Πρινς Μπόατενγκ: Αποδιοπομπαίος τράγος κάποτε, επιστρέφει στο... σπίτι του ως Ηγέτης
Πάνε 14 χρόνια από τότε που ο Γερμανογκανέζος άσος άφησε πίσω του σπίτι, οικογένεια και την αγαπημένη ομάδα του. Η ώρα της επιστροφής έφτασε...

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

«Τύποι σαν κι εμένα τείνουν να αποτελέσουν είδος υπό εξαφάνιση». Τάδε έφη ο «Πρίγκιπας του Βερολίνου». Ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ έφτασε τα 34 του χρόνια. Την πρώτη φορά που έφυγε από τη... γειτονιά του ήταν 20 ετών. Μεγάλωσε στα γηπεδάκια του Wedding, άφησε το κλαμπ όντας ένας προβληματικός χαρακτήρας, εντούτοις κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Είναι εδώ για να κλείσει με ψηλά το κεφάλι την καριέρα του. «Όσο και να κρατήσει η συνεργασία, αυτός είναι ο τελευταίος σταθμός μου στο ποδόσφαιρο», αποκάλυψε ο Prince.

Το «σκοτεινό» τότε

Πιστός «στρατιώτης» της Χέρτα από τα 7 του χρόνια. Το 2007, οπότε και έφυγε για τον πρώτο από τους επόμενους 13 (!) σταθμούς της καριέρας του, την Τότεναμ, ο Φάνης Γκέκας αναδείχτηκε 1ος σκόρερ της Bundesliga με 20 γκολ (Μπόχουμ), πρωταθλήτρια στέφθηκε η Στουτγκάρδη, η Χέρτα τερμάτισε στη 10η θέση, είχε προπονητή τον Φάλκο Γκετς και αρχισκόρερ τον Μάρκο Πάντελιτς (14 γκολ).

Ο ίδιος ο Μπόατενγκ (πατέρας Γκανέζος) ήταν ήδη το bad boy της πρωτευουσιάνας. Ίσως να παραήταν. Άσκοπες αποβολές, τσακωμοί εντός και εκτός γηπέδου, προβλήματα με τις Αρχές και το αλκοόλ, συνήθης ύποπτος στα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων. Ένας τρελός. Έκφραση την οποία δεν την εκλάμβανε κανείς, ούτε τη χρησιμοποιούσε για εκείνον, με την καλή έννοια.

TATTOO_BOATENG.jpg

Οι χαρακτηρισμοί ήταν ποικίλοι. Αποδιοπομπαίος τράγος, μαύρο πρόβατο, ο «ξένος», ο ψευτο-γκλαμουράτος. Όλα του ταίριαζαν. Αλλά οι εποχές πέρασαν. «Οι άγριοι πιτσιρικάδες εξαφανίστηκαν. Κανείς τους δεν είναι τόσο τρελός, όσο εμείς τότε», εξηγεί ο Κέβιν-Πρινς, ο οποίος φρόντισε να αποκαλύψει το 2016 αρκετά σκάνδαλα της επαγγελματικής πορείας του, στην αυτοβιογραφία «Εγώ, ο Πρινς Μπόατενγκ».

Χρειάζεται cool τύπους

Η Χέρτα άλλαξε ρότα. Από ομάδα της σειράς, επιθυμεί τη λάμψη του UEFA Champions League. Ο μεγαλοεπενδυτής, Lars Windhorst προσπαθεί να την απογειώσει. Να την μετατρέψει σε νούμερο 1 προορισμό στην Κεντρική Ευρώπη. Ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο ευρώ σε χρηματοδότηση προς το σύλλογο μέχρι στιγμής. Έως τώρα βέβαια μένει πίσω σε προσδοκίες. Απογοητεύει. Με το ζόρι παρέμεινε δύο σερί σεζόν στην κατηγορία.

Νέος άνεμος πνέει φέτος χάρη στον ερχομό του Φρέντι Μπόμπιτς. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Χέρτα άφησε έργο στην Άιντραχτ και τώρα ανέλαβε ένα νέο στοίχημα. Στη Φρανκφούρτη αναγέννησε το 2017 τον Μπόατενγκ, μαζί κατέκτησαν το Κύπελλο. Ο ερχομός του στο Βερολίνο ήταν επιθυμία και των δύο πλευρών. «Αυτοί έχουν cool τύπους στην ομάδα, αυτοί αντιπροσωπεύουν κάτι», δίνει το πλάνο της επόμενης ημέρας ο Μπόμπιτς.

BOBIC_MAZI.jpg

Στο νεανικό σύνολο της «Γηραιάς Κυρίας», ο Πρίγκιπας μπορεί να αποτελέσει έναν φτασμένο γυρολόγο. Άντε, ας τον χαρακτηρίσουμε ηγέτη. «Οι νεαροί παίκτες χρειάζονται καθοδήγηση. Δεν θα αγωνίζομαι σε όλα τα παιχνίδια. Ήρθα για άλλο σκοπό», τα λόγια του Μπόατενγκ.

Ένας δικός τους άνθρωπος

Το βίντεο της Χέρτα στην παρουσίαση του 34χρονου μέσου (αφίχθη ελεύθερος από τη Μόντσα) παρουσιάζει ένα παιδί της γειτονιάς, που μετακινείται με τα ΜΜΜ της πόλης, γεύεται φαγητό από το στέκι του και παίζει ποδόσφαιρο στα «κλουβιά» του Βερολίνου. Cool καταστάσεις. «Το Βερολίνο κυλά στο αίμα μου. Θα προσπαθήσω να φέρω όλη την πόλη στο Ολυμπιακό Στάδιο», αναλύει τον άμεσο στόχο του.



Απέσπασε θετικά σχόλια ως σχολιαστής της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης «ARD» στο πρόσφατο Euro. Ως ποδοσφαιριστής είναι αμφιλεγόμενες οι απόψεις των ειδικών. Ελάχιστοι τον παραδέχονται, μερικοί τον αποδέχονται. Σίγουρα, όμως, αφήνει τη σφραγίδα του, με την προσωπικότητα, το θάρρος και την αύρα του. Cool αύρα, από έναν cool τύπο. Από τους λίγους που απέμειναν στην Bundesliga.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης