Box to Box

Για τον Στέφανο να είστε βέβαιοι ότι έρχεται η σειρά του και θα κρατήσει καιρό!

Για τον Στέφανο να είστε βέβαιοι ότι έρχεται η σειρά του και θα κρατήσει καιρό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πλησίασε στην κατάκτηση του Roland Garros, ωστόσο τα προβλήματα στην μέση δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει την τεράστια νίκη. Αλλά μαθηματικά η ώρα που θα αρχίσει να κατακτάει τους μεγάλους τίτλους, έρχεται!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Στον αθλητισμό μαθαίνεις περισσότερα από τις ήττες, από ότι στις νίκες. Είναι ένα από τα πιο κλασσικά ρητά που θα παραμείνουν διαχρονικά! Για τον Τσιτσιπά ήταν μια σκληρή μέρα, γιατί έφτασε έως τον τελικό, απολαμβάνοντας κάτι που δεν έχει προηγούμενο για Έλληνα τενίστα και δεν επηρεάστηκε από το βάρος, αλλά μπήκε αποφασισμένος. Προηγήθηκε με δύο σετ και όλα έδειχναν πως είχε υπό έλεγχο το παιχνίδι, αλλά προδόθηκε από τα προβλήματα της μέσης του. Στον Τζόκοβιτς δεν δίνεις ευκαιρία να επανέλθει και όταν το έκανε μπόρεσε να γυρίσει την κατάσταση και να πάρει ακόμα έναν τίτλο, επιβεβαιώνοντας την κλάση του.

Για τον Στέφανο, το σίγουρο είναι πως σε αυτόν τον ένα χρόνο από την περσινή του συμμετοχή στα ημιτελικά, μεγάλωσε και άλλο! Όχι μόνο φυσικά στο τι γράφει το ημερολόγιο και η ταυτότητα, αλλά στην νοοτροπία και στην θέληση! Αντιμετωπίζει με πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα τα παιχνίδια, βγάζει μία σιγουριά και εκείνο που τον ξεχωρίζει είναι το καθαρό μυαλό, που αρχίζει και το έχει όλο και περισσότερο στις δύσκολες στιγμές.

Από μία τόσο επίπονη βραδιά, που τελειώνει με την απογοήτευση της ήττας, πρέπει να κρατήσει το πόσο κατάφερε να βγάλει αντίδραση, παρά το ότι το κορμί του δεν άντεχε πλέον στο τελευταίο σετ. Εκεί όπου πραγματικά έβγαλε ότι δυνάμεις είχε και όλο τον χαρακτήρα του αρνούμενος να… πετάξει λευκή πετσέτα. Πάλεψε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε και όταν τελικά δεν γινόταν να αντέξει άλλο, ο Τζόκοβιτς κέρδισε μεν, αλλα έχει καταλάβει πως ο Στεφανος έρχεται!

Δεν θα κρίνω τον αγώνα, διότι δεν θέλω να μπαίνω σε χωράφια συναδέλφων που γνωρίζουν πολύ καλύτερα το άθλημα! Θα κρίνω αυτό που είδα, καθαρά αγωνιστικά, έναν αθλητή που καταλαβαίνει απόλυτα τον εαυτό του, έχει απόλυτη επίγνωση των δυνατοτήτων του και μπορεί να διαχειριστεί όλο και καλύτερα και αυτό φαίνεται για όποιον τον είχε δει και πέρσι και πρόπερσι, τις αντίξοες συνθήκες.
Ο Μάικλ Τζόρνταν έλεγε, «Failure always made me try harder next time…». Η αποτυχία πάντα με έκανε να προσπαθώ ακόμα περισσότερο την επόμενη φορά! Αυτό θα συμβεί σίγουρα με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την επόμενη φορά να είστε βέβαιοι, ότι θα είναι ο νικητής! Όταν έρθει η δική του σειρά να αρχίσει να κερδίζει, η εποχή του θα κρατήσει καιρό!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης