Box to Box

EURO 2020: Η Γαλλία το απόλυτο φαβορί, ωστόσο 8 ομάδες μπορεί να φτάσουν στον τελικό, και αυτό κάνει την διοργάνωση απρόβλεπτη!

EURO 2020: Η Γαλλία το απόλυτο φαβορί, ωστόσο  8 ομάδες μπορεί να φτάσουν  στον τελικό, και αυτό κάνει την διοργάνωση απρόβλεπτη!

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης πάντα πριν από ένα τουρνουά είναι το ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο. Αλλά πριν από αυτήν την ταλαιπωρημένη διοργάνωση, η αλήθεια είναι πως υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ χώρες που μπορούν να φτάσουν μέχρι τον τελικό στο Euro 2020.

Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η πρώτη και καλύτερη ομάδα που μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο  είναι η Γαλλία. Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018, φιναλίστ στο προηγούμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, διαθέτοντας συσσωρευμένη εμπειρία και το πιο πλήρες ρόστερ από κάθε άλλη ομάδα, θα ήταν λάθος να μην την υπολογίζει κανείς για τον τελικό!

Διαθέτοντας και τον Μπενζεμά πλέον στην επίθεση, μία ομάδα που κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς γκολ από τον  βασικό σέντερ φορ της, ακούγεται τρομακτικό να την αντιμετωπίσεις! Ωστόσο παραδοσιακά η Εθνική Γαλλίας δεν έπαιρνε γκολ από τον σέντερ φορ. Ούτε το 1984 όταν κατέκτησε για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Πλατινί που ήταν το δεκάρι της, ούτε το 1998 όταν πήρε το Μουντιάλ, και ο σέντερ φορ της ομάδας, Γκιβάρς δεν σκόραρε σε ολόκληρη την διοργάνωση! Συνεπώς δεν είναι περίεργο που πήρε και το 2018 τον τίτλο στο Μουντιάλ με τον Ζιρού να μη βρίσκει δίχτυα.
E2yt7BaXEAELy78_1.jpg

Αν δει όμως κάποιος ολόκληρο το ρόστερ, τότε θα αντιληφθεί πως η Γαλλία αποτελεί ξεκάθαρα το μεγάλο φαβορί και σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Ντιντίε Ντεσάν διαθέτει επιθετικούς με ποιότητα όπως ο Μπαπέ και ο Γκριεζμάν και χαφ με δημιουργικότητα. Έχει τον βιονικό Καντέ που μπορεί να τρέχει για πέντε ημίχρονα και μια  εξαιρετική άμυνα που άλλωστε ήταν κλειδί για την επιτυχία στα γήπεδα της Ρωσίας πριν τρία χρόνια.

Μετά τη Γαλλία που νομίζω ότι κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι είναι το μεγάλο φαβορί, υπάρχουν πέντε χωρίς σε μία ευθεία με πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους που μπορεί να κριθούν  τα πάντα σε απόλυτες λεπτομέρειες: η Αγγλία που τέτοια ευκαιρία θα αργήσει να ξαναβρεί, το Βέλγιο με την εξαιρετική φουρνιά του που ωστόσο στενεύουν τα περιθώρια του,  αν δεν το καταφέρει και τώρα, η Ισπανία που έχει πλήρες ρόστερ και θα μπορούσε να έχει και  δέκα παίκτες ακόμη που δεν χωρούσαν στην αποστολή, η Γερμανία που δεν μπορεί να λείπει από κάθε κουβέντα  για φαβορί και η Ιταλία που ίσως εκπλήξει πολλούς!
E2x0WQFWEAMzTjK_1.jpg

Αμέσως μετά υπάρχουν άλλες τρεις χώρες που σε μία βραδιά μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά. Η Ολλανδία, η Κροατία και η Τουρκία.

Και άφησα τελευταία μία ομάδα που το 2016 τους έπιασε όλους στον ύπνο: την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αποτελεί το μεγάλο όπλο πιθανώς στην τελευταία μεγάλη παράσταση της καριέρας του αν και δεν μπορεί  να αποκλείσει κάνεις το να τον δούμε και στο Κατάρ το 2022!

Με δεδομένο πως ο Σάντος  ξέρει από τέτοιες διοργανώσεις και το ρόστερ της Πορτογαλίας παραμένει πάρα πολύ υψηλού επιπέδου,  τα ματς της μίας βραδιάς είναι αυτό που τους ξεχωρίζει και όποιος τους υποτιμήσει  θα κλάψει με μαύρο δάκρυ!

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης