Box to Box

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρει τη «Χρυσή Μπάλα» και ένας αντι-σταρ;

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρει τη «Χρυσή Μπάλα» και ένας αντι-σταρ;

Έκανε ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι και βρισκόταν παντού στον αγωνιστικό χώρο! Έχει πια ωριμάσει πλήρως και έχει ένα τεράστιο ρεπερτόριο επιλογών κρατώντας μπάλα, «κλέβοντας» πάσες πασάροντας σωστά και με απόλυτο timing και καθυστερώντας ή κάνοντας φάουλ όταν πρέπει. Ο Νγκολό Καντέ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Τσέλσι και πια πρέπει να συζητάμε για το δικαίωμα του να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα!

Σχετικά Άρθρα

Γραφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Παίκτης του αγώνα και στον τελικό του Πόρτο. Με σχεδόν ομόφωνη σύμφωνη γνώμη των παλιών παικτών, προπονητών και αναλυτών που επέλεξε η UEFA για να κάνουν την επιλογή.

Ο Καντέ είναι τα καλύτερα χρήματα που ξόδεψε ο Αμπράμοβιτς τα τελευταία έξι χρόνια για να ενισχύσει την ομάδα του. Καλύτερα ξεχάστε τη λέξη «ξόδεψε» και βάλετε το «επένδυσε». Πρόκειται για χρήματα που δόθηκαν και που τα γύρισε πίσω ο Γάλλος με το παραπάνω όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κυρίως σε αυτούς τους μήνες της αλλαγής για την Τσέλσι από το soft συγκρότημα που ήταν επί Λάμπαρντ, σε πρωταθλήτρια Ευρώπης και σκληρό καρύδι που έγινε επί Τούχελ!

Ο Καντέ δεν είναι απλά ένα εξάρι αλλά η προσωποποίηση του ρόλου του. Όπως κάποτε υπήρξε ο Μακελελέ και η θέση του αμυντικού χαφ πήρε το όνομά του (ουσιαστικά) με βάση την εικόνα την παρουσία και τα χαρακτηριστικά του. Έτσι και ο Καντέ εξελίχτηκε σε βελτιωμένη έκδοση και σε πολύ πιο άρτια εκδοχή του ρόλου κυρίως γιατί οι απαιτήσεις όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνονται.

 

Αυτός ο Καντέ που είδαμε στα δύο ημιτελικά παιχνίδια με την Ρεάλ και κυρίως στον τελικό είναι ένας ποδοσφαιριστής που απογειώνει το σύνολο! Ένας ποδοσφαιριστής πρώτα παίζει για την ομάδα και μετά για τον εαυτό του αλλά χωρίς την δική του παρουσία ολόκληρο το οικοδόμημα έχει πρόβλημα!

Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν να αρχίσει το ποδόσφαιρο να δίνει τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς και σε κάποιους λιγότερο προβεβλημένους που ωστόσο χωρίς αυτούς οι συμπαίκτες τους θα είχαν κερδίσει η θα είχαν κατακτήσει λιγότερα πράγματα; Καλό θα ήταν η αρχή να γίνει με τον MVP του τελικού στο Πόρτο για το 2021: τον βιονικό Καντέ!

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης