Box to Box

Καρίμ Μπενζεμά: Το Μπρον Τερεγιόν τον...έριξε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γάλλο φορ!

Καρίμ Μπενζεμά: Το Μπρον Τερεγιόν τον...έριξε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γάλλο φορ!

Κακές παρέες και κακές αποφάσεις κράτησαν τον Καρίμ Μπενζεμά μακριά από την εθνική Γαλλίας 5.5 χρόνια, ο επιθετικός της Ρεάλ επιστρέφει και οι «τρικολόρ»… τρομάζουν!

Στην τελευταία σκηνή της εξαιρετικής, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ταινίας του Γκας Βαν Σαντ, σε σενάριο Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ, «Good Will Ηunting» ο Τσάκι Σάλιβαν (Μπεν Άφλεκ) χτυπάει, όπως έκανε σε καθημερινή βάση, την πόρτα του «κολλητού» του Γουίλ Χάντινγκ (Ματ Ντέιμον), περιμένοντας να εμφανιστεί! Περνούν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι ο Τσάκι να αντιληφθεί ότι ο Γουίλ έχει ήδη φύγει, όχι απλά από το σπίτι αλλά από την ίδια τη μίζερη ρουτίνα τους, αναζητώντας αλλού την τύχη του, και ότι πιθανότατα, αυτό συνάγεται ως συμπέρασμα με βάση όλα όσα έχουν προηγηθεί, δε θα ξαναδεί το φίλο του ποτέ!

Κι όμως, ο τρόπος που υποδέχεται αυτήν ακριβώς τη συνειδητοποίηση ο Τσάκι είναι με ένα ειλικρινές χαμόγελο στο πρόσωπό του, χαμόγελο ικανοποίησης έως και ανακούφισης για την απόφαση, για το θάρρος του Γουίλ να ξεφύγει από τη δύσκολη και χωρίς καμία απολύτως προοπτική ζωή τους στη νότια Βοστώνη, χαμόγελο που δε μηδενίζει αλλά σκεπάζει σαφώς τη θλίψη του αποχωρισμού που υποβόσκει! Αυτό ακριβώς το γενναιόδωρο χαμόγελο, για να αφήσουμε κατά μέρος τη μυθοπλασία και να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα, ήταν που έλειπε, ίσως και να λείπει ακόμη, από τη ζωή του άκρως πετυχημένου αλλά ποτέ...απελευθερωμένου από τα παρελθόν του και τους ανθρώπους του, Καρίμ Μπενζεμά! Τη χρονιά που κυκλοφόρησε η ταινία, παραγωγής 1997, ο Γαλλοαλγερινός ήταν 10 ετών, ο «κολλητός» του, Καρίμ Ζενατί, 15!

Ζούσαν οι δυο τους ακόμη τότε την περίοδο που ο μεγαλύτερος προστάτευε, ή «προστάτευε», τον μικρό, όπως αυτό θα μπορούσε να...μεταφραστεί στο Μπρον Τερεγιόν, την πιο κακόφημη συνοικία της πόλης της Λιόν! Και ήταν αυτή ακριβώς η σχέση μεταξύ τους αλλά... αντεστραμμένη, ο σούπερσταρ της Ρεάλ εδώ και χρόνια προστατεύει και... ξεμπλέκει από τη δικαιοσύνη τον Ζενατί, που, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, λίγο έλειψε να καταστρέψει τον Μπενζεμά! Μπενζεμά που όχι μόνο δεν εισέπραξε ποτέ, έστω και μακρόθεν, αυτό το γενναιόδωρο χαμόγελο... απελευθέρωσης από το φίλο του αλλά έφτασε να γίνει όχι και τόσο άθελά του όπως φαίνεται, για αυτό κατηγορείται τουλάχιστον, συνεργός σε εκβιασμό του συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά!

Για την ακρίβεια έφτασε να μεσολαβήσει για λογαριασμό τριών φίλων του Ζενατί που είχαν στην κατοχή τους sextape του Βαλμπουενά μιλώντας με τον νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και συμβουλεύοντάς τον να συναντηθεί με τους εκβιαστές, να τους δώσει τα χρήματα που ζητούσαν και να κλείσει το θέμα! Το θέμα κάθε άλλο παρά έκλεισε, ο Βαλμπουενά προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ο Μπενζεμά κινδυνεύει ακόμη, δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση, με έως και πέντε χρόνια φυλάκιση, πεντέμιση ήταν τα χρόνια που «πλήρωσε» ποδοσφαιρικά μένοντας εκτός, λόγω ακριβώς αυτής της υπόθεσης, από την εθνική Γαλλίας!

Καθόλου αναμενόμενη επιστροφή!

Τελευταία φορά που ο 33χρονος τώρα πια επιθετικός φορούσε τη φανέλα των «τρικολόρ» ήταν στις 8 Οκτωβρίου του 2015, σε ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Αρμενία, 2 γκολ και μία ασίστ είχε... γράψει το «κοντέρ» σε μια βραδιά που δεν εξελίχθηκε ως τέτοια τελικά αλλά λίγο έλειψε να ήταν το... κλείσιμο της αυλαίας του με το εθνόσημο στο στήθος! Και έλειψε... λίγο γιατί μπορεί μεν ο «ισόβιος» προπονητής της εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν, αυτός ήταν στην άκρη του πάγκου όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, αυτός παραμένει ακόμη και σήμερα, να συμπεριέλαβε τον Μπενζεμά στις κλήσεις του για το EURO αλλά δεν το έκανε «ελαφρά τη καρδία», κάθε άλλο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι προβληματίστηκε εντόνως, αν δεν του έδινε ούτε αυτή τη φορά...συγχωροχάρτι το θέμα πιθανότατα θα έκλεινε οριστικά και αμετάκλητα!

Σε κάθε περίπτωση δεν ήταν κάτι αναμενόμενο, κάτι που προετοιμαζόταν καιρό και τελικά συνέβη, εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει κάτι τέτοιο ρίχνοντας μια ματιά και μόνο στο πρωτοσέλιδο της, προφανέστατα, εξαιρετικά πληροφορημένης L' Equipe, «H έκπληξη του σεφ», όπου σεφ αρχηγός, όπου αρχηγός ο Ντεσάν, ο πηχυαίος τίτλος!

Σε ότι έχει πάντως να κάνει με το καθαρά αγωνιστικό του πράγματος, ήταν που ήταν εξ αντικειμένου, ως πρωταθλήτρια Κόσμου, αλλά και κατ΄ ουσίαν, με ρόστερ που ξεχειλίζει από ποιότητα και εμπειρία, φαβορί για τον τίτλο στο EURO η Γαλλία, τώρα... παράγινε! Την περίοδο της απουσίας του από τις υποχρεώσεις της εθνικής ο Μπενζεμά κατέγραψε με τη Ρεάλ 140 γκολ και 58 ασίστ σε 269 παιχνίδια, συνέβαλλε, με λίγα λόγια, σε 0.73 γκολ ανά ματς! Κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 3 Champions League, έζησε, και διέπρεψε, με και χωρίς τον Κριστιάνο, προσαρμόζοντας ανάλογα το παιχνίδι του αλλά, κυρίως ωρίμασε! Όχι μόνο ποδοσφαιρικά αλλά και σε επίπεδο προσωπικότητας, δεν είναι μακριά οι μέρες που οι «ultras» της ίδιας του της ομάδας τον αποδοκίμαζαν σε κάθε επαφή του με την μπάλα στο Μπερναμπέου θεωρώντας τον... χασογκόλη! Υπέμεινε, άντεξε, απάντησε, πάντα εντός των τεσσάρων γραμμών, και φυσικά δικαιώθηκε! Στη «βασίλισσα» τώρα πια τον παραδέχονται άπαντες ως ηγέτη της ομάδας, απολύτως ισότιμο του αρχηγού Σέρχιο Ράμος και δικαίως, στη Γαλλία τον καλωσορίζουν ως πολύ... μεγαλύτερο, όχι μόνο βιολογικά, από αυτόν που απέκλεισαν!

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της πανδημίας ο Καρίμ από το Μπρον Τερεγιόν θα έχει την ευκαιρία να καλύψει έστω ένα μέρος από το έδαφος που έχασε, μοιάζει να μην απελευθερώθηκε ποτέ από τις δυσκολίες και τις κακές επιρροές των παιδικών του χρόνων, η ζωή δεν είναι κινηματογράφος, πλήρωσε όμως το τίμημα, ποδοσφαιρικά τουλάχιστον, και επιστρέφει! Για να κυνηγήσει το κομμάτι που λείπει απ' τ' όνειρό του! Καρίμ Μπενζεμά... Hunting!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης