Box to Box

Άρσεναλ: Κέρδισε τη μάχη αλλά έχει χάσει τον πόλεμο ο Αρτέτα!

Άρσεναλ: Κέρδισε τη μάχη αλλά έχει χάσει τον πόλεμο ο Αρτέτα!
Με μεγάλη δόση τύχης νικήτρια στο λονδρέζικο ντέρμπι η Άρσεναλ, στη μεγάλη εικόνα κλείνει μια..χαμένη χρονιά και ο Αρτέτα κινδυνεύει! 
Σχετικά Άρθρα
Το σφύριγμα της λήξης από τον Αντρέ Μάρινερ στο ντέρμπι του Λονδίνου βρήκε τον ηττημένο Τούχελ σκυθρωπό και προβληματισμένο, σκυθρωπό και προβληματισμένο θα έπρεπε, υπό κανονικές συνθήκες, να έβρισκε και το νικητή Αρτέτα! Κι αυτό γιατί δεν ήταν ένα, προφανώς θετικότατο, αποτέλεσμα που ήρθε ως επιστέγασμα της ποδοσφαιρικής πρότασης που κατέθεσαν οι «κανονιέρηδες» στο χορτάρι αλλά περισσότερο κάτι που προέκυψε με μεγάλη δόση τύχης, βλ. λάθος Ζορζίνιο, σωρεία χαμένων ευκαιριών και διπλό δοκάρι της Τσέλσι προς το τέλος του ματς! Κάτι σαν σταγόνα στον ωκεανό μιας πολύ στενόχωρης έως και άκρως αποτυχημένης, ακριβοπληρωμένης, σεζόν κατά την οποία ο φανατικός θιασώτης του ποδοσφαίρου του Πεπ, βοηθός του ήταν άλλωστε, εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη, μάλλον, ελλιποβαρής! 


Δεν έχει περάσει άλλωστε και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβρη του 2020, όταν η Άρσεναλ, πατώντας και λίγο Οκτώβρη με την περίπτωση του Τόμας,αποκτούσε ποδοσφαιριστές συνολικής αξίας, κόστους καλύτερα, για την αξία μπορούμε να το συζητήσουμε, περίπου 85 εκατομμυρίων ευρώ! Πέρα από τον Γκανέζο πρώην ανασταλτικό χαφ της Ατλέτικο, ο Πάμπλο Μάρι από τη Φλαμένγκο, ο Γκάμπριελ από τη Λιλ, ο Σέντρικ Σοάρες από τη Σαουθάμπτον και ο Γουίλιαν από τη Τσέλσι, οι δύο τελευταίοι ως ελεύθεροι, δεν υπολογίζονται στα…έξοδα, έγιναν ή...έμειναν, αλλάζοντας όμως χρώματα, κάτοικοι Λονδίνου για αυτό το ένα, τουλάχιστον, βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη, 2019-2020, σεζόν!

Και όπου βήμα παραπάνω, κάτι έστω και…κατά τι καλύτερο από την κατάκτηση του Κυπέλλου, την 8η θέση στο πρωτάθλημα και τον αποκλεισμό από τη φάση των «32» του EuropaLeague, ας όψεται ο Ολυμπιακός! Κι αν εξαιρέσει κανείς αυτήν ακριβώς την τελευταία διοργάνωση στην οποία οι Λονδρέζοι έφτασαν μέχρι και τον ημιτελικό, τους απέκλεισε ο πρώην τους Ουνάι Έμερι παρεμπιπτόντως,η όγδοη θέση στην κατάταξη με 55 βαθμούς, παρέα με την Έβερτον που έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα, και ο αποκλεισμός στον τέταρτο, δεύτερο ουσιαστικά γύρο του Κυπέλλου, μόνο βελτίωση δε συνιστούν! Πόσω μάλλον από τη στιγμή που πρόκειται για τη δεύτερη, πρώτη ολόκληρη σεζόν του Μικέλ Αρτέτα στην άκρη του πάγκου, με τον πήχη των απαιτήσεων τόσο σε επίπεδο αγωνιστικής εικόνας όσο και σε επίπεδο αποτελεσμάτων πολύ ψηλότερα!

Δύσκολα άλλωστε μια ομάδα αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να παρουσιάσει επιδόσεις χειρότερες από ένα ποσοστό επιτυχίας, δηλαδή νικών, σε επίπεδο PremierLeagueτης τάξης του 37%, τόσο είχε την προηγούμενη, μοιρασμένη μεταξύ Έμερι και Αρτέτα σεζόν! Ακόμη πιο δύσκολα θα μπορούσε να πετύχει λιγότερα από τα 56 γκολ που είχε στο ενεργητικό της, μόλις 50 φορές έχει σκοράρει με μόλις δύο ματς να απομένουν, να δεχθεί περισσότερα από τα 48 που κατέγραψε ως παθητικό, στα 38 έχει φτάσει αισίως! Κυρίως όμως, και εδώ κρύβεται ο…διάβολος, κάθε άλλο παρά στις λεπτομέρειες, δύσκολα θα μπορούσαν οι άλλοτε…έως και κραταιοί, επί Βενγκέρ, Λονδρέζοι να παρουσιαστούν τόσο αναξιόπιστοι, με τόσο σημαντικά, δομικά στην ουσία, προβλήματα στο παιχνίδι τους, ζητήματα στην ίδια τους τη φιλοσοφία και στον τρόπο με τον οποίο την υπηρετούν στον αγωνιστικό χώρο!

Μια παρηκμασμένη πρόταση σε ένα συρτάρι! 

Κι όμως, η φετινή τους έκδοση, μια έκδοση 100% Αρτέτα, έχει…καταφέρει να γεμίσει το μεγαλύτερο κομμάτι των φίλων της ομάδας με αγανάκτηση που…τείνει προς την οργή, στο επίκεντρο της κριτικής που…τείνει προς ανάθεμα ο ίδιος ο Ισπανός και δικαίως! Η ποδοσφαιρική του πρόταση μοιάζει με αναχρονιστική, ξεπερασμένη από το ίδιο το σπορ, σα να την ξέχασε σε κάποιο συρτάρι για χρόνια ο μέντορας Γκουαρντιόλα και να την ανέσυρε ήδη…παρηκμασμένη ο μαθητής! Ποδόσφαιρο κατοχής…για την κατοχή, χωρίς ουσία, 53,1% ο φετινός μέσος όρος των «κανονιέρηδων», εμμονή στο buildupμε παίκτες χαμηλής, για τα στάνταρντς του ανταγωνισμού, ποιότητας, παίκτες επιρρεπείς στο λάθος με αδυναμία…προφανή στο να χτίσουν, παροιμιώδη άνεση στο να γκρεμίσουν παιχνίδι και…ελπίδες! Ποδόσφαιρο με αποφάσεις έως και ακατανόητες, πρώτη μεταξύ ίσων, κοντεύει να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών, η αντικατάσταση του Ομπαμεγιάνγκ στα τελευταία λεπτά του δεύτερου ημιτελικού με τη Βιγιαρεάλ, λίγα λεπτά μετά από κεφαλιά του στο δοκάρι, με την Άρσεναλ να ψάχνει εναγωνίως γκολ πρόκρισης και κανέναν άλλο για να απειλήσει!

Ποδόσφαιρο χωρίς ταυτότητα και…πιστότητα, πρώτα και πάνω απ΄όλα χωρίς προοπτική, με διαχείριση από τον άνθρωπο που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου…άκρως προβληματική! Ποδόσφαιρο που ναι μεν…έκλεισε το μάτι για μία, σπάνια η αλήθεια είναι, φορά στον Αρτέτα στο ντέρμπι με τους «μπλε» αλλά και ποδόσφαιρο που αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά θα «ντύσει»…Λάμπαρντ τον Ισπανό! Για να ψάξει η Άρσεναλ τον δικό της Τούχελ, να χάνει τυχαία και…μοιραία στις κόντρες…πρωτευούσης, να αναλαμβάνει την ευθύνη και να ανασυντάσσεται για τελικό Κυπέλλου, τελικό ChampionsLeagueκαι «κλείδωμα» τετράδας έστω και με...καθυστέρηση, βάζοντας τέλος στη...στέρηση!  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης