Box to Box

Τρέμε Ντι Κάπριο, έρχεται ο Λίο (Μέσι)!

Τρέμε Ντι Κάπριο, έρχεται ο Λίο (Μέσι)!

Η θριαμβευτική βραδιά... υπόσχεση!

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης

Δευτερόλεπτο το δευτερόλεπτο, λεπτό το λεπτό, ώρα την ώρα, μέρα τη... μη σας κουράζω, το πιάσατε το υπονοούμενο, ο χρόνος περνά αμείλικτος και, κυρίως, αδιάφορος για εμάς που τον μετράμε, η Ιστορία γράφεται είτε το θέλουμε είτε όχι, γράφεται στη σκέψη μας, στο μυαλό μας, πολλές φορές, αυτές είναι οι καλύτερες, στην καρδιά μας, γράφεται...ακόμη και σε μία χαρτοπετσέτα!

Χαρτοπετσέτα όπως αυτή που...φιλοξένησε, παίζοντας το ρόλο εγγράφων συμβολαίου, την υπογραφή του Κάρλες Ρέσακ, ανθρώπου που ανακάλυψε το Λιονέλ Μέσι, αλλά και εκείνη του πατέρα του Αργεντινού Χόρχε στην έως και απεγνωσμένη προσπάθεια να πειστεί ο έξαλλος με τους ανθρώπους της Μπαρσελόνα γονέας να μην πάρει το γιο του για να πάνε στη Ρεάλ!
Ο Μέσι ήταν τότε 13 ετών, εμείς, όπως και το ίδιο το ποδόσφαιρο, ανυποψίαστοι αλλά ο Ρέσακ σίγουρος, έκοβε μάλλον το μάτι του, ότι πρώτος εκείνος είχε δει το μεγαλείο που μας επεφύλασσε ο πιτσιρικάς από το Ροσάριο!

Σήμερα, 806 παιχνίδια, 679 γκολ, 10 πρωταθλήματα, 4 Champions League και 6 Χρυσές Μπάλες αργότερα, το 13χρονο έως και αναιμικό, λόγω των προβλημάτων με την αυξητική ορμόνη στον οργανισμό του, παιδί είναι άντρας, πατέρας ο ίδιος τριών αγοριών, του Τιάγκο, του Ματέο και του Τσίρο, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, κατά πολλούς, count me in παρακαλώ, ο καλύτερος όλων στα χρονικά του ποδοσφαίρου! Δεν έχει φορέσει καμία άλλη φανέλα πέρα από εκείνη της Μπαρτσελόνα, έχει ταυτιστεί με το σύλλογο σε απόλυτο βαθμό, λατρεύεται από τους cules σα Θεός, λατρεύει κι ο ίδιος, σίγουρα τουλάχιστον λάτρευε μέχρι πρότινος, τους "μπλαουγκράνα"!

Και είναι ακριβώς αυτό το "τουλάχιστον" που γεννά το...θέμα, το καλοκαίρι του '20, πρώτο της εποχής της πανδημίας, ο Μέσι όχι μόνο σκέφτηκε το χωρισμό, έφτασε να τον ζητήσει έως και να τον απαιτήσει! Κοιτάζοντας πλέον εξ αποστάσεως καταλαβαίνει κανείς ότι ο τότε πρόεδρος Μπερτομέου του έμοιαζε τόσο...ξένος με τη φιλοσοφία του κλαμπ που για να φτάσει στο χωρισμό είχε πρώτα κάνει ξεκάθαρο διαχωρισμό, από εδώ η...αγάπη μου, βλ. Μπαρτσελόνα, και από εδώ το...αφεντικό μου!

Όσο κι αν ο Μέσι περίμενε από πλευράς διοίκησης...μεγαθυμία, δηλαδή ελευθερία, το συμβόλαιο που έτρεχε, και τρέχει ακόμη, ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο και αμάχητο επιχείρημα στα χέρια του... αντιδίκου, η συνεργασία συνεχίστηκε, το Κύπελλο κατακτήθηκε, το πρωτάθλημα ίσως ακολουθήσει, αλλά, εδώ που φτάσαμε, μετά τη σεζόν... τι; Η θριαμβευτική βραδιά του Κόπα Ντελ Ρέι, η εικόνα του Λίο στο... βάθρο, μόνου, να σηκώνει την Κούπα στον ουρανό και οι συμπαίκτες του, μαζί μ΄ εμάς μη σας πω, να τον αποθεώνουν, σε ότι αφορά το συμβολικό του πράγματος, έμοιαζε με δρόμο διπλής κατεύθυνσης, με αποχαιρετισμό ή υπόσχεση! Υπόσχεση που έμπαινε, έστω και ως μέρος της διάζευξης, για πρώτη φορά εκείνη τη νύχτα τόσο...δυναμικά στο κάδρο, αλλάζοντας και τη δυναμική της υπόθεσης!

mesi-barca1.jpg

Η πρώτη προσέγγιση της νέας εποχής, που είναι και παλιά, του ίδιου του Λαπόρτα με τον πατέρα Χόρχε έγινε πριν από λίγες ημέρες, οι γωνίες μοιάζουν να έχουν αμβλυνθεί, ο παλιόφιλος Σουάρες, αντιπαράδειγμα θα τον περίμενε κανείς, έφυγε και πέτυχε, μίλησε με τον "κολλητό" του και του είπε να... κάτσει εκεί που κάθεται, η υπόθεση περιπλέκεται!

Πρόταση για 10ετες συμβόλαιο ανανέωσης!

Με τον ίδιο τον Μέσι να έχει επανειλημμένως τονίσει πως πολύ θα ήθελε να...δοκιμάσει το αμερικάνικο όνειρο, με την προοπτική όχι τόσο του ποδοσφαίρου όσο της ίδιας της ζωής στις Ηνωμένες Πολιτείες άκρως ενδιαφέρουσα στα μάτια του αλλά και την ευκαιρία για ένα τελευταίο μπιζάρισμα με την αγαπημένη του Μπάρτσα ολοένα και πιο ελκυστική, φαίνεται πως η φόρμουλα βρέθηκε!

Η πλευρά του Αργεντινού δείχνει διατεθειμένη να υπογράψει νέο συμβόλαιο 10ετους διάρκειας, με δύο χρόνια ακόμη ποδόσφαιρο στη Βαρκελώνη και τη συνέχεια, σε ότι αφορά την αγωνιστική δράση, στις ΗΠΑ, με παράλληλο ρόλο πρεσβευτή του συλλόγου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αυτόματη ανάληψη καθηκόντων σε οργανική θέση στη διοίκηση μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του! Για όλα αυτά, ή με όλα αυτά ο Μέσι δηλώνει διατεθειμένος να μειώσει τις ετήσιες αποδοχές του στο μισό, αμείβεται με περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία άκρως ανταγωνιστικής ομάδας, ένας από τους όρους που έχει θέσει, ο Λαπόρτα ονειρεύεται το Χάαλαντ!

Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα φαντάζει, κόντρα στα μέχρι και πριν από λίγο καιρό προγνωστικά, εξαιρετικά πιθανό να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον GOAT εκεί που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε, τουλάχιστον σε έναν ορίζοντα διετίας, φαντάζει παράλληλα εξαιρετικά πιθανό να τον δούμε κάποια στιγμή και με άλλη φανέλα, ένα πέρασμα από το MLS ας συμφωνήσουμε όλοι, σε περίπτωση που τελικά πραγματοποιηθεί, μπορεί να θεωρηθεί και ως μη γενόμενο!

Δε θα είναι δύσκολο καθώς στο Αμέρικα το ποδόσφαιρο δεν έχει τη συναισθηματική και ιστορική φόρτιση για να "σημαδέψει" τον Μέσι με χρώματα πέρα από το κόκκινο και το μπλε! Στην πρώτη... πλύση ότι κι αν φορέσει θα ξεθωριάσει!

Για το ίδιο το άθλημα, αν με ρωτάτε, θα ήταν εξόχως ενδιαφέρον έως και βοηθητικό να τον βλέπαμε, έστω και στο βασίλεμα της καριέρας του, να δοκίμαζε, και να πετύχαινε λέω, στον απόλυτο ανταγωνισμό της Premier League!

Για τον ίδιο το Μέσι όμως, για το πως φαίνεται στα μάτια μας και γράφει στο θυμικό μας, οτιδήποτε άλλο πέρα από τα μπλαουγκράνα θα ήταν, θα είναι, πόσω μάλλον σε περίπτωση ευρωπαϊκής ομάδας, δυνάμει αντιπάλου των Καταλανών, από ανορθογραφία έως και ιεροσυλία! Το σενάριο της μετανάστευσης στην πατρίδα του εμπορικού κινηματογράφου δεν είναι το καλύτερο, δεν είναι και το χειρότερο, σίγουρα θα παίξει ρόλο η σκηνοθεσία, σίγουρα θυμίζει...μυθοπλασία, θα το θεωρήσουμε σενάριο για... μία χρήση, είναι κι αυτή μια... Μέσι λύση!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης