Basket Talk

Πόσους οπαδούς θα έχουν στα γήπεδά τους οι ομάδες της Euroleague; Ζαλγκίρις και Μακάμπι στην κορυφή της λίστας!

Πόσους οπαδούς θα έχουν στα γήπεδά τους οι ομάδες της Euroleague; Ζαλγκίρις και Μακάμπι στην κορυφή της λίστας!
Ποιες ομάδες της Euroleague θα δουν τα γήπεδά τους να γεμίζουν ξανά; Αναλυτικά τι θα ισχύσει για τις 18 ομάδες της διοργάνωσης.
Η πανδημία του κορωνοϊού μαστίζει όλον τον πλανήτη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Ο εμβολιασμός και τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις κλπ) μας έχουν βοηθήσει να συνεχίσουμε να ζούμε την καθημερινότητά μας σχεδόν όπως την ξέραμε προηγουμένως και πλέον έχει έρθει η ώρα για τη μεγάλη επιστροφή του φίλαθλου κοινού στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ. Τι θα ισχύσει για τις 18 ομάδες της Euroleague; Ποιες θα ευνοηθούν από τη δύναμη του κόσμου και ποιες θα συνεχίσουν να βλέπουν τις κερκίδες τους μισοάδειες; Πάμε να τα δούμε αναλυτικά. 

Πρώτη και καλύτερη φιγουράρει στη λίστα η Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία είναι έτοιμη να υποδεχτεί 11.500 άτομα (75% της χωρητικότητας του γηπέδου). Φυσικά το κοινό θα πρέπει να διαθέτει υγεινομικό πάσο και να φοράει κανονικά μάσκες. Ακολουθεί η Μακάμπι Τελ Αβίβ που θα δει τη «Menora Mivtachim Arena» να γεμίζει στο 100%, που συνεπάγεται με 10.728 άτομα.

Τα γήπεδα του Ερυθρού Αστέρα και της Αναντόλου Εφές θα μπορούν να γεμίσουν κατά το ήμισυ, δηλαδή θα έχουν στο πλευρό τους 9.200 και 8.000 φίλους αντίστοιχα. Από 8.000 άτομα θα μπορούν να έχουν στις κερκίδες τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σε ΟΑΚΑ (43% της χωρητικότητας) και ΣΕΦ (67% της χωρητικότητας), αφού αυτό είναι το μέγιστο όριο ατόμων που προβλέπεται από το υγεινομικό πρωτόκολλο της χώρας, ανεξάρτητα από το μέγεθος κάθε γηπέδου. 

Ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 6.980 άτομα (40%), αλλά χωρίς κανένα προαπαιτούμενο, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού, pcr test ή προστατευτική μάσκα. Αυτό θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες ισπανικές ομάδες, τη Μπασκόνια και τη Μπαρτσελόνα που δουν στις κερκίδες τους 6.260 και 3.034 φιλάθλους αντίστοιχα. Και αυτό διότι όλα τα γήπεδα της χώρας μπορούν να γεμίζουν στο 40%.

Στο 50% θα είναι η προσέλεσυη στην «Ulker Sports Arena» της Φενέρμπαχτσε, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 6.750 ανθρώπους. Ούτε μία κενή θέση δεν θα υπάρχει στο «Astroballe» της Βιλερμπάν, που μπορεί να έχει δίπλα της 5.556 οπαδούς.

Η Αρμάνι Μιλάνο μπορεί να διαθέσει μέχρι 4.445 εισιτήρια για κάθε αγώνα που θα διεξάγεται στο «Mediolanum Forum» (35% της χωρητικότητας), την ώρα που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα φιλοξενεί 3.000 ανθρώπους (22% της χωρητικότητας) στη δική της έδρα, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, τακτική την οποία εφήρμοσε και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ούσα μία από τις ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη που δεν είδε το γήπεδο της να αδειάζει πλήρως.

Αντίθετα, οι δύο άλλες ρωσικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στην κορυφαία ευρωπαϊκή, διασυλλογική διοργάνωση, δηλαδή η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και η νεοφώτιστη Ούνικς Καζάν δεν θα έχουν καθόλου κοινό στις εξέδρες των γηπέδων τους. 

Η έταιρη πρωτοεμφανιζόμενη της Euroleague, η Μονακό, θα υποδέχεται μέχρι 2.100 άτομα ανά αγώνα (40% της χωρητικότητας του γηπέδου), με την Άλμπα Βερολίνου να ακολουθεί με 2.000 διαθέσιμες θέσεις σε κάθε μάτς που θα διεξάγεται στην «Mercedes-Benz Arena». Θα καλύπτει δηλαδή μόλις το 14% της χωρητικότητας. 

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης