Basket Talk

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ 2023: Βατή κλήρωση για την «ακέφαλη» Εθνική!

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ 2023: Βατή κλήρωση για την «ακέφαλη» Εθνική!

Θεωρητικά βατή είναι η κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 για την Εθνική μας αφού τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη φάση αναμένεται να είναι στις ομάδες που θα προκριθούν.

Στην πρώτη φάση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη γειτόνισσα Τουρκία, τη Μεγάλη Βρετανία (αντίπαλός μας στην πρώτη φάση και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019) και την αδύναμη Λευκορωσία. Λογικά θα πάρει εύκολα την πρόκριση στη Β’ Φάση, όπου ο όμιλος της Εθνικής μας θα “διασταυρωθεί” με τον 1ο στον οποίο θα συμμετάσχουν Σερβία (το ίδιο είχε συμβεί και στη Β Φάση των προηγούμενων προκριματικών), Βέλγιο, Λετονία και Βόρεια Μακεδονία εκ των οποίων τρεις χώρες θα προκριθούν.

Όλα τα παραπάνω είναι… θεωρητικά φυσικά αφού η Εθνική μας παραμένει «ακέφαλη» προπονητικά, με υπηρεσιακή διοίκηση διοικητικά και άγνωστο με ποιους παίκτες διαθέσιμους για τα παράθυρα κάτι που φυσικά ισχύει, όσον αφορά στα ρόστερ και για τους αντιπάλους μας.

Αναλυτικά οι όμιλοι των προκριματικών στην Ευρώπη:

1ος Όμιλος: Σερβία, Λετονία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία

2ος Όμιλος: Ελλάδα, Τουρκία, Μεγ.Βρετανία, Λευκορωσία

3ος Όμιλος: Σλοβενία, Κροατία, Φινλανδία, Σουηδία

4ος Όμιλος: Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Εσθονία

5ος Όμιλος: Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Πορτογαλία

6ος Όμιλος: Λιθουανία, Τσεχία, Βοσνία, Βουλγαρία

7ος Όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία

8ος Όμιλος: Ιταλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ισλανδία

Το σύστημα διεξαγωγής

Οι 32 ομάδες χωρίστηκαν σε 8 ομίλους των 4 ομάδων έκαστη. Στη Β’ φάση των προκριματικών θα προκριθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου κουβαλώντας μόνο τα μεταξύ τους αποτελέσματα και όχι αυτά με την 4η ομάδα του ομίλου. Στη Β Φάση θα δημιουργηθούν τέσσερις νέοι όμιλοι των 6 ομάδων έκαστος συνδυαστικά από τους τρεις πρώτους των ομίλων: 1ος και 2ος, 3ος και 4ος, 5ος και 6ος, 7ος και 8ος. Από τη Β Φάση θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ενός εκ των τεσσάρων ομίλων.

Οι ημερομηνίες των “παραθύρων”

Η Α’ Φάση των προκριματικών θα διεξαχθεί σε τρία “παράθυρα” με εντός και εκτός έδρας αγώνες. Οι ημερομηνίες των παραθύρων είναι: 20-30 Νοεμβρίου 2021, 21 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου 2022 και 27 Ιουνίου- 5 Ιουλίου 2022. Όσο για τη Β Φάση τα προκριματικά θα διεξαχθούν σε τρία παράθυρα. 22-30 Αυγούστου 2022, 7-15 Νοεμβρίου 2022 και 20-28 Φεβρουαρίου 2023.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης