Basket Talk

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Ποιες ομάδες ενδέχεται να τον επιλέξουν στο ΝΒΑ Draft του 2021

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Ποιες ομάδες ενδέχεται να τον επιλέξουν στο ΝΒΑ Draft του 2021
Έτοιμος να ακολουθήσει τα χνάρια των μεγάλων του αδερφών δείχνει ο Άλεξ Αντετοκούνμπο.
Σχετικά Άρθρα

Ο νεότερος της οικογένειας Αντετοκούνμπο συμμετέχει στο pre-draft workout των Pacers με στόχο να δείξει το ταλέντο του και να ανεβάσει τις μετοχές του ενόψει του ετήσιου Draft στο NBA. Ο Άλεξ δεν έχει εγγυημένη θέση μεταξύ των 60 κορυφαίων φετινών ταλέντων, ταυτόχρονα όμως, το όνομα του δεν αποκλείεται να ακουστεί από κάποια ομάδα που επιλέγει στις τελευταίες θέσεις του 2ου γύρου.

Όντας παίκτης του Dominican High School παρουσίασε εντυπωσιακούς αριθμούς (20π. 7,3ρ. 2,4 ασ.), είχε προτάσεις από τα κολέγια του Ohio, του DePaul και του Green Bay, αλλά προτίμησε να συνεχίσει στο Ισπανικό πρωτάθλημα καταγράφοντας συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Μούρθια.

Οι ειδικοί ξεχωρίζουν το μέγεθος του, καθώς ο 19χρόνος forward (2.03 μ.) με το εντυπωσιακό άνοιγμα χεριών του (219 εκ.) μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες και στα δύο άκρα του γηπέδου. Είναι εκρηκτικός, βγάζει ενέργεια στο παρκέ, ωστόσο, πρέπει σίγουρα να δουλέψει το σουτ και τη δημιουργία του.

Τις 10 τελευταίες θέσεις του draft μοιράζονται οι Pelicans (51 και 53), Pistons, Pacers (54 και 60), Thunder, Hornets (56 και 57), Knicks και Nets. Αν υπάρχει μια ομάδα που δείχνει φαβορί, αυτή είναι η Indiana, που είναι πιθανό να τον επιλέξει στην ίδια θέση (60η) που είχε ακούσει το όνομα του πριν 3 χρόνια ο Κώστας Αντετοκούνμπο από τους Philadelphia 76ers. Ο Θανάσης είχε επιλεχθεί επίσης στις τελευταίες θέσεις του δεύτερου γύρου (51η από τους Knicks το 2014), ενώ τον πρωταθλητή του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, είχαν διαλέξει 15ο οι Bucks το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που καταφέρει και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο να αγωνιστεί στο NBA, θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που τέσσερα αδέρφια συμμετέχουν στην κορυφαία μπασκετική Λίγκα. Η πρωτιά ανήκει στους Caldwell, Charles, Wil, και Major Jones που μεσουράνησαν τη δεκαετία του 70 και του 80.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης