Basket Talk

Draft 2013: Που βρίσκονται σήμερα οι 14 παίκτες που επελέγησαν πριν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Draft 2013: Που βρίσκονται σήμερα οι 14 παίκτες που επελέγησαν πριν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο
Πως εξελίχθηκε η καριέρα των 14 παικτών που άκουσαν το όνομά τους πριν από αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο draft του 2013; Ποιος είναι ο μοναδικός που έχει πανηγυρίσει τίτλο στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη; 

O δύο φορές MVP, μια φορά καλύτερος αμυντικός και νυν πρωταθλητής του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, είχε επιλεγεί μόλις στην 15η θέση στο draft του 2013. Το Banking News Sports αναρωτήθηκε και απαντά στο που βρίσκονται σήμερα όσοι παίκτες άκουσαν το όνομά τους πριν από τον «Greek Freak» εκείνο το βράδυ της 27ης Ιουνίου.

Anthony Bennett - Cleveland Cavaliers: Έγινε ο πρώτος παίκτης γεννημένος στον Καναδά που καταλήγει πρώτη επιλογή σε draft στην ιστορία της λίγκας. Από το 2019 που ολοκλήρωσε τη θητεία του με τη θυγατρική ομάδα των Clippers στην G-League, ο Bennett, είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. Πριν λίγο καιρό υπέγραψε συμβόλαιο με τους Cangrejeros de Santurce στο Πουέρτο Ρίκο, ομάδα στην οποία είναι συνιδιοκτήτης και ο διάσημος ράπερ Bad Bunny.

Victor Oladipo - Orlando Magic: Πέρασε από τους Magic (2013-16), τους Thunder (2016-17), τους Pacers (2017-21), τους Heat (2021), ο Oladipo πλέον ανήκει στους Miami Heat. Η καλύτερη μέχρι τώρα στιγμή  του ήταν η σεζόν 2017-18, όταν και αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης της λίγκας.

Otto Porter Jr - Washington Wizards: Έμεινε στους «μάγους» μέχρι και το 2019. Ακολούθησε μια διετία με τους Chicago Bulls, οι «ταύροι» τον έστειλαν όμως στους Magic, στο πλαίσιο της ανταλλαγής που έγινε για την απόκτηση των Nikola Vučević και Al-Farouq Aminu.

Cody Zeller - Charlotte Hornets: Από το 2013 μέχρι και σήμερα, ο Zeller αποτελεί κομμάτι των Charlotte Hornets, χωρίς να έχει πετύχει κάτι αξιομνημόνευτο.

Alex Len – Phoenix Suns: Έγινε ο Ουκρανός που έχει επιλεγεί πιο ψηλά σε draft, ξεπερνώντας τον συμπατριώτη του Vitaly Potapenko, που έχει βρεθεί στη 12η θέση το 1996. Μετά τους «ήλιους» (2013-18), ο Len έχει φορέσει κατά σειρά τις φανέλες των Hawks (2018-20), Kings (2020), Raptors (2020-21) και Wizards(2021- σήμερα).

Nerlens Noel – New Orleans Pelicans: Οι «Πελεκάνοι» τον έστειλαν κατευθείαν στους Philadelphia 76ers ως αντάλλαγμα για τον Jrue Holiday και τα δικαιώματα του Pierre Jackson (ναι, αυτού που πέρασε στις αρχές της σεζόν 2020-21 από τον Παναθηναϊκό). Μετά τη Philadelphia πέρασε από το Dallas και την Oklahoma, ενώ από το 2020 είναι παίκτης των Knicks.

Ben McLemore – Sacramento Kings: Από τους «Βασιλιάδες» (2013-17 και 2018-19), μέχρι και τη συνύπαρξή του με τον «βασιλιά» Lebron James στους Lakers (2021-σήμερα), ούτε ο McLemore έχει παρουσιάσει κάτι συγκλονιστικό σε 492 συμμετοχές που έχει στο NBA.

Kentavious Caldwell-Pope - Detroit Pistons: Ο μοναδικός άλλος παίκτης που εκείνο το βράδυ πριν από 8 χρόνια, άκουσε το όνομά του πριν από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα. Αφού πέρασε μια τετραετία στο Detroit, μετακόμισε στο Los Angeles για χάρη των Lakers, με τους οποίους κατέκτησε πέρσι στη «φούσκα» το βαρύτιμο τρόπαιο.

Trey Burke - Minnesota Timberwolves: Παρόλο που οι Timberwolves τον διάλεξαν στην 9η θέση, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία του draft, τον έστειλαν στους Utah Jazz για να πάρουν την 14η και την 21η επιλογή, δηλαδή τους Shabazz Muhammad και Gorgui Dieng. Από το 2020 ο Burke αποτελεί παίκτη των Dallas Mavericks.

CJ McCollum - Portland Trail Blazers: Από τους πλέον αναγνωρίσιμους παίκτες εκείνου του draft και πιστός «στρατιώτης» των Blazers εδώ και οκτώ χρόνια, ο CJ McCollum αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης του NBA.

Michael Carter-Williams - Philadelphia 76ers: Αναδείχθηκε rookie στην παρθενική του σεζόν στο NBA με τους Sixers, ενώ αργότερα έγινε συμπαίκτης με τον Αντετοκούνμπο στους Bucks (2015-16). Από το 2019 είναι παίκτης των Orlando Magic.

Steven Adams – Oklahoma City Thunder: Πέρασε μια γεμάτη επταετία με τους Thunder και έγινε αρκετά αναγνωρίσιμος, αφού και φυσιογνωμικά τραβάει τα βλέμματα. Το Νοέμβριο του 2020 έγινε ανταλλαγή στους New Orleans Pelicans, με τους οποίους έχει συμβόλαιο σε ισχύ και την επόμενη σεζόν.

Kelly Olynyk - Dallas Mavericks: Ο δεύτερος Καναδός παίκτης του draft εκείνης της χρονιάς επελέγη από τους Mavs, αλλά έγινε ανταλλαγή και κατέληξε στους Boston Celtics στους οποίους έμεινε μέχρι το 2017. Ακολούθησε άλλη μία τετραετία με τους Miami Heat, ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγινε trade στους Houston Rockets.

Shabazz Muhammad – Utah Jazz: Ο τελευταίος παίκτης κατά σειρά που βρήκε πιο ψηλό pick από τον «Greek Freak», και όπως είπαμε προηγουμένως άλλαξε θέσεις με τον 9ο Trey Burke και κατέληξε στη Minnesota. Επίσης έκανε ένα πέρασμα από τα «ελάφια» το 2018, πριν μετακομίσει στο Κινεζικό πρωτάθλημα. Τα μπασκετικά του ίχνη αγνοούνται από το 2019.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι εκείνη τη νύχτα, ευτύχησαν να ακούσουν το όνομά τους, πολλά άλλα γνωστά μας πρόσωπα. Πέραν του Rudy Gobert που κατέληξε μόλις στη θέση 27 και πλέον μετράει τρία βραβεία του καλύτερου αμυντικού της χρονιάς (2018, 2019 και 2021), η πόρτα του NBA άνοιξε και για τους: Shane Larkin (18η επιλογή), Sergey Karasev (19η), Livio Jeaan-Charles (28η), Nemanja Nedović (30η), Alex Abrines (32η), Isaiah Cannan (34η), Erick Green (49η), Lorenzo Brown (52η), Peyton Siva (56η), Deshaun Thomas (58η), Bojan Dubljević (59η) και Janis Timma (60η), που πλέον βγάζουν το «ψωμί» τους στην Ευρώπη, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν περάσει και από την Ελλάδα.

Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης