Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Αναστασιάδη για Κυπριακό - Συνάντηση με Παπαδόπουλο στο Μαξίμου

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Αναστασιάδη για Κυπριακό - Συνάντηση με Παπαδόπουλο στο Μαξίμου
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι προϋπόθεση για την επίλυση του Κυπριακού είναι η ταχεία απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων
Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο επαφών που πραγματοποίησε σήμερα (8/3/2021) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ συναντήθηκε -στο Μέγαρο Μαξίμου- με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, Νικόλα Παπαδόπουλο.

Η επικοινωνία με Αναστασιάδη

Η επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας σε όλα τα ζητήματα.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Αναστασιάδης συζήτησαν τις εξελίξεις ενόψει της άτυπης διάσκεψης 5+1 για το Κυπριακό που συγκάλεσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στις 27-29 Απριλίου.
Επί τάπητος τέθηκε και η προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου.

Η συνάντηση με Παπαδόπουλο

Στη συνάντηση του με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε το διαρκές ενδιαφέρον της Ελλάδας για την Κύπρο και για το Κυπριακό, ενόψει της άτυπης πενταμερούς συνάντησης που θα λάβει χώρα στη Γενεύη, στα τέλη Απριλίου.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού, που δεσμεύει όλες τις πλευρές, είναι αυτό που ορίζουν τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του Κυπριακού είναι η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των Εγγυήσεων και των δικαιωμάτων επέμβασης, καθώς και η πλήρης και ταχεία απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από τη Μεγαλόνησο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης