Τελευταία Νέα
Χρηστικά Νέα

Ο καιρός γαρ εγγύς….Το επερχόμενο σοκ θα είναι πολύ μεγάλο, μη αντιμετωπίσιμο και μακάριοι οι κατέχοντες μόνο ρευστότητα….

    Ο καιρός γαρ εγγύς….Το επερχόμενο σοκ θα είναι πολύ μεγάλο, μη αντιμετωπίσιμο και μακάριοι οι κατέχοντες μόνο ρευστότητα….
Ο καιρός γαρ εγγύς…. Ο Καιρός πλησιάζει, ο καιρός είναι κοντά που θα υποστεί το σύστημα ένα πολύ ισχυρό σοκ.
Δεν αναφερόμαστε μόνο σε ελληνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι επόμενες εβδομάδες θα ήταν σκόπιμο και στρατηγικά υπεύθυνο να βρει τους επενδυτές με πολύ ρευστότητα.

Προδιαγράφονται ορισμένες εξελίξεις όχι ευχάριστες και προφανώς το συστημικό σοκ που έρχεται αναμένεται να είναι μεγάλο και μη αντιμετωπίσιμο με τις κλασσικές οικονομικές παραδοχές.
Υπάρχουν ενδείξεις, αποχρώσες ενδείξεις ότι στις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει οξεία κλιμάκωση της έντασης και της κρίσης.
Προφανώς και πολλοί θα σαγηνευτούν από τις αναλαμπές αλλά οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ επικίνδυνες.
Συνομιλώντας με ξένους την τελευταία εβδομάδα διαπιστώνουμε ότι σχεδόν όλοι από Λονδίνο έως Ρώμη υποστηρίζουν ότι προσεχώς κάτι πολύ κακό θα συμβεί που θα συμπαρασύρει τα πάντα.
Ρωτήσαμε πολλούς τι μπορεί να είναι αυτό το κακό σενάριο για το οποίο όλοι μιλούν από S&P, Barclays, BofA, Espirito Santo;
Καθαρή απάντηση δεν λάβαμε αλλά τουλάχιστον θεωρούν ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλοι αυτή η σωρευμένη πίεση θα εκτονωθεί κάτι κακό θα συμβεί που θα συνταράξει συθέμελα το σύστημα.
Είναι γεγονός ότι αυτό το ακραίο αρνητικό σενάριο το έχουμε ακούσει από πολλές πλευρές και λόγω αυτής της γενικευμένης προσέγγισης είναι ορθό καλύτερα οι επενδυτές να είναι προετοιμασμένοι και να διαθέτουν αυξημένη ρευστότητα.
Τι σημαίνει να διαθέτουν αυξημένη ρευστότητα….όλοι καταλαβαίνετε  νομίζουμε….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->