Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σκάνδαλο με μαϊμού εργαζόμενους Ελλήνων Ευρωβουλευτών και η εμπλοκή της Υπηρεσίας OLAF για απάτες

tags :
Το σκάνδαλο με μαϊμού εργαζόμενους Ελλήνων Ευρωβουλευτών και η εμπλοκή της Υπηρεσίας OLAF για απάτες
Η εμπλοκή της Olaf (Ευρωπαϊκή Υπηρεσίας κατά της Απάτης) άνοιξε τον ασκό του Αιόλου
Χωρίς μισθοδοσία είναι οι πολλοί εκ των μη μόνιμων υπαλλήλων συνεργατών Ελλήνων Ευρωβουλευτών καθώς  βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από τις αρχές του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο είναι πραγματικά εργαζόμενοι στα γραφεία των Ευρωβουλυετών ή πρόκειται συνεργάτες μαϊμού των οποίων τις απολαβές καρπούνται οι Ευρωβουλευτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν ζητηθεί στοιχεία που επιβεβαιώνουν αν κάποιος εργάζεται ή όχι όπως η ανταλλαγή e-mails μεταξύ εργαζομένων γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο έλληνες Ευρωβουλευτές έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο να εμφανίζουν ότι απασχολούν συνεργάτες αλλά στην πραγματικότητα είτε οι συνεργάτες αυτοί να μην παρέχουν υπηρεσίες στους Ευρωβουλευτές είτε να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που διατηρούν στην Ελλάδα οι Ευρωβουλευτές ενώ εμφανίζονται ότι απασχολούνται στις Βρυξέλλες.
Το ζήτημα έχει προκαλέσει αναστάτωση στο σύνολο των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και ειδικά αυτών που απασχολούν προσωπικό όπως προβλέπεται.
Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι στους περισσότερους ήταν κοινό μυστικό το γεγονός της εμφάνισης εργαζόμενων μαϊμού προκειμένου να καρπούνται οι παρανομούντες Ευρωβουλευτές το αντίτιμο των μισθών που εμφανίζονταν να καταβάλλουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η υπόθεση που αφορά στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη μετά από τις καταγγελίες συνεργάτιδάς του, σύμφωνα με τις οποίες ο ευρωβουλευτής της κατακρατούσε τμήμα του μισθού της.
Στην υπόθεση Κεφαλογιάννη σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ενεπλάκη η Olaf η ευρωπαϊκή υπηρεσία που διερευνά περιπτώσεις απάτης εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., διαφθοράς και σοβαρών παραπτωμάτων στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε η Olaf δεν έχουν γίνει γνωστά.
Ωστόσο η εμπλοκή της Olaf ανησύχησε τους επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν να λάβει έκταση η υπόθεση ξεκίνησαν οι ίδιοι ελέγχους στους Ευρωβουλευτές ώστε να διαπιστώσουν αν και κατά πόσο η έμμεση υπεξαίρεση χρημάτων του Ευρωκοινοβουλίου που προορίζονται για τους σκοπούς του Κοινοβουλίου καταλήγουν σε τσέπες τρίτων.
Σημειώνεται ότι ανάλογες σκανδαλώδεις πρακτικές από Ευρωβουλευτές έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλά δεν δινόταν μεγάλη έκταση.
Μόνο κάθε φορά λαμβάνονταν πιο αυστηρά μέτρα διαχείρισης των χρημάτων που αφορούν στους συνεργάτες χωρίς όπως φαίνεται να κλείσουν οι «τρύπες» για τους επιτήδειους.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->