Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεμάτες πτήσεις με δωρεάν εισιτήριο για όλους οραματίζεται στην επόμενη 10ετία η Ryanair

Γεμάτες πτήσεις με δωρεάν εισιτήριο για όλους οραματίζεται στην επόμενη 10ετία η Ryanair
Η επαναστατική προσέγγιση της Ryanair στην παραγωγή εσόδων και κερδών αναμένεται να ανατρέψει τα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα στις αερομεταφορές επιβατών
Δωρεάν θα μπορούσαν να είναι πολλές πτήσεις της Ryanair σε 5 έως 10 χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael O'Leary.
Αναφερόμενος στην παράδοξη αυτή εμπορική επιδίωξη για εταιρεία με σκοπό το κέρδος, ο ίδιος εξήγησε, ότι η προσφορά εισιτηρίων με μηδενικό κόστος αποτελεί φιλοδοξία του.
Η πρωτότυπη οικονομική λογική σε αυτήν την περίπτωση είναι, ότι η Ryanair θα κερδίζει χρήματα μέσω προκαθορισμένου διαμοιρασμού με τα αεροδρόμια στα οποία θα προσελκύει επιβάτες δωρεάν εισιτηρίου, των εσόδων που αυτοί θα παράγουν σε αυτά.
Σε δηλώσεις του σε συνέδριο της Ένωσης Διαχειριστών Αεροδρομίων στο Λονδίνο, ο O'Leary έκανε λόγο για ολοένα και περισσότερο ελκυστικές συμφωνίες που προτείνονται από ευρωπαϊκά αεροδρόμια στην εταιρεία του, οι οποίες σε συνδυασμό με τη μείωση ή την κατάργηση φόρων αεροδρομίων - όπως ο φόρος επιβατών - θα οδηγήσουν τη Ryanair να μπορεί να προσφέρει σταδιακά δωρεάν πτήσεις.
«Η πρόκληση για εμάς στο μέλλον θα είναι να συνεχίσουμε να οδηγούμε σε μείωση τους ναύλους των επιβατών μας. Έχω αυτό το όραμα, ότι στα επόμενα 5 έως 10 χρόνια τα εισιτήρια σε πτήσεις της Ryanair θα είναι δωρεάν και θα κερδίζουμε χρήματα μέσω του διαμοιρασμού των εσόδων των αεροδρομίων, που θα προέρχονται από όλους τους ανθρώπους που θα μετακινούνται στα αεροδρόμια και λαμβάνοντας ένα μερίδιο στα ψώνια και τις αγορές λιανικής που θα πραγματοποιούν εκεί», όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.
Η Ryanair αναμένεται ότι θα μετακινήσει 119 εκατ. επιβάτες το 2016, ενώ αυξάνει τον στόλο αεροσκαφών της με ταχύτατους ρυθμούς, με τη χωρητικότητα των πτήσεών της να αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. μέχρι το 2024.
Η εταιρεία σχεδιάζει να κεδίσει επιβάτες από εταιρείες όπως η γερμανική Air Berlin, η πολωνική Lot και η ιταλική Alitalia.
Η μέση αξία του εισιτηρίου στις πτήσεις της Ryanair για το 2015 ήταν 46 ευρώ (με μια χειραποσκευή), η οποία αναμένεται να υποχωρήσει κατά 10% έως 15% εφέτος.
Περίπου το ένα τέταρτο των εσόδων της εταιρείας προέρχονται από πρόσθετες υπηρεσίες, όπως η ενοικίαση αυτοκινήτων και οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια πτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης