Στέφανος Μάνος: Διώξτε 100.000 δημόσιους υπαλλήλους για να σωθεί η χώρα - Προεδρία της κυβέρνησης στον Κώστα Σημίτη - Είναι αποτελεσματικότερος από τον Παπαδήμο – Το ΥΠΟΙΚ κοροϊδεύει την τρόικα

Στέφανος Μάνος: Διώξτε 100.000 δημόσιους υπαλλήλους για να σωθεί η χώρα - Προεδρία της κυβέρνησης στον Κώστα Σημίτη - Είναι αποτελεσματικότερος από τον Παπαδήμο – Το ΥΠΟΙΚ κοροϊδεύει την τρόικα
Υπέρ της απομάκρυνσης 100.000 δημοσίων υπαλλήλων για να μη χρεοκοπήσει η χώρα τάχθηκε ο επικεφαλής της «Δράσης» Στέφανος Μάνος.
Σε συνέντευξη του στο voria.gr ο κ. Μάνος τόνισε ότι «χρειάζονται θεαματικές κινήσεις, εντός του επόμενου διμήνου για να πειστούν οι πιστωτές. Δεν θα πείσουμε κανέναν, αν δεν γίνουν αλλαγές θεαματικές. Προτείνω, για παράδειγμα, να απολυθούν αμέσως 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Έτσι μόνο θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα ότι αγγίζουμε τις ιερές αγελάδες της Ελλάδας, ότι κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα. Και αυτό βέβαια πρέπει να γίνει για να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας και όχι μόνο γιατί το ζητάει η τρόικα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Μάνος.
Παράλληλα, ο κ. Μάνος ζήτησε τον πλήρη ανασχηματισμό της κυβέρνησης ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού και πρότεινε για την προεδρία της κυβέρνησης τον Κώστα Σημίτη.
«Στην πραγματικότητα είναι κυβέρνηση Παπανδρέου με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο. Είναι αδικαιολόγητο το ότι ο νυν πρωθυπουργός δεν ζήτησε τίποτα κατά τον σχηματισμό κυβέρνησης του. Μπορεί σε κάποιους το όνομα του Σημίτη να προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς, αλλά το πρωτεύον είναι να σωθεί η χώρα και ο Σημίτης θα ήταν μία καλή επιλογή και σίγουρα αποτελεσματικότερη από τον Παπαδήμο. Θα κάνει τη δουλειά και θα αποσυρθεί».
Ο κ. Μάνος υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση και όχι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τη σημερινή τραγική κατάσταση, καθώς η πρώτη, όπως υποστηρίζει, κοροϊδεύει και αποπροσανατολίζει με ψεύτικα στοιχεία τη δεύτερη.
Ο κ. Μάνος περιγράφει σε αδρές γραμμές τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν επιστρέψουμε στη δραχμή, εξαπολύει επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τέλος υπερασπίζεται την ελευθερία των αγορών.

www.bankingnews.gr

Αλεξάνδρα Τόμπρα

BREAKING NEWS