Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διακόπτει την χρηματοδότηση των Επικουρήσεων του ΛΕΠΕΤΕ η Εθνική Τράπεζα

Διακόπτει την χρηματοδότηση των Επικουρήσεων του ΛΕΠΕΤΕ η Εθνική Τράπεζα
Καταψήφισαν την ενίσχυση του λογαριασμού τα τρία μέλη του που εκπροσωπούν την Τράπεζα στη χθεσινή (23/10) συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής
Πράξη έκανε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας την προειδοποίηση ότι θα σταματήσει να χρηματοδοτεί το ΛΕΠΕΤΕ καθώς στη χθεσινή (23/10) συνεδρίαση της διαχειριστικής επιτροπής τα τρία μέλη που εκπροσωπούν την Εθνική καταψήφισαν να ζητηθεί χρηματοδότηση από την Τράπεζα ώστε να καλυφθεί το έλλειμα και να πληρωθούν οι Επικουρήσεις στο τέλος του μήνα.
Υπέρ ψήφισαν τα πέντε μέλη που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στην διαχειριστική επιτροπή αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό να ληφθεί απόφαση καθώς απαιτούνται τουλάχιστον έξι θετικές ψήφοι.
Δεδομένης της μη καταβολής των επικουρήσεων στους δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί σωρεία ασφαλιστικών μέτρων τόσο από θιγόμενους όσο και από τα σωματεία που θα ζητούν και την έκδοση προσωρινής διαταγής για να συνεχίσει η τράπεζα να καλύπτει το έλλειμα του Λογαριασμού.
Εν τω μεταξύ στελέχη της κυβέρνησης που ερωτήθηκαν χθες από το bankingnews δήλωναν άγνοια για τις διαθέσεις της τρόικας σχετικά με το ΛΕΠΕΤΕ επισημαίνοντας ότι δεν έχουν λάβει όχληση ακόμα. 
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΕΤΕ έχει διαβεβαιώσει τον SSM ότι δεν θα καταβάλει πλέον χρηματοδότηση και δεν αποκλείεται οι θεσμοί που είχαν προγραμματίσει να θέσουν σήμερα το θέμα στο Υπουργείο Εργασίας να αναβάλλουν την παρέμβασής αναμένοντας τις δικαστικές αποφάσεις από τις προσφυγές των συνταξιούχων και των σωματείων της ΕΤΕ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης