Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα funds στο road show στο Λονδίνο δεν πιστεύουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια

Τα funds στο road show στο Λονδίνο δεν πιστεύουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια
Μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των hedge funds δεν πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.
Τα πάνω από 100 hedge funds που συμμετέχουν στο road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο δεν πιστεύουν ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα διαδραματιζόμενα στο ελληνικό banking και δεν μπορούν να κατανοήσουν τι διαδραματίζεται στο παρασκήνιο.
Ωστόσο μεγάλη εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η πλειοψηφία των hedge funds δεν πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια.
Συγκεκριμένα
1)Θεωρούν ότι το ΔΝΤ απλά ασκεί πίεση για το χρέος και δεν είναι στόχος του να αποσταθεροποιήσει τις ελληνικές τράπεζες
2)Θεωρούν ότι οι ελληνικές τράπεζες επιτυγχάνουν επαρκεί προ προβλέψεων έσοδα 4 με 4,5 δισεκ. τον χρόνο τα οποία επαρκούν για να καλύψουν ζημίες και να συμβάλλουν στην εξυγίανση των ισολογισμών
3)Θεωρούν ότι η ΕΚΤ και ο SSM δεν θέλουν να ξαναβάλουν σε περιπέτειες το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος και για τον λόγο αυτό δεν σχεδιάζουν AQRs ελέγχους ποιότητας ενεργητικού.
4)Θεωρούν ότι η ΕΚΤ θέλει να καθησυχάσει το ΔΝΤ αλλά ακόμη και εάν προκύψουν σοβαρές ζημίες λόγω προβλέψεων θα υπάρχει χρόνος ώστε να αποσβεστούν.
5)Θεωρούν ότι οι τράπεζες θα πιεστούν ώστε να πιάσουν τους στόχους του 2018 και 2019 ως προς την μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων NPEs αλλά η πίεση αυτή θα καταγραφεί από το 2018.

Συμπέρασμα

Τα διεθνή funds δεν ασπάζονται τις πληροφορίες που μεταδίδει το bankingnews ότι θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες.
Προφανώς μπορεί να έχουν δίκιο ή άδικο.
Να θυμίσουμε ότι το 2015 οι περισσότεροι ξένοι δεν πίστευαν ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν σημαντικά κεφάλαια και τελικά προέκυψαν 14 δισεκ.

(πρώτη ενημέρωση 21 Σεπτεμβρίου 2017, 01:25)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης