Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέα τροπή στην κόντρα για το ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής τράπεζας - Προς υποβολή αίτησης ασφαλιστικών μέτρων

Νέα τροπή στην κόντρα για το ΛΕΠΕΤΕ της Εθνικής τράπεζας - Προς υποβολή αίτησης ασφαλιστικών μέτρων
Η λογική της κίνησης αυτής είναι ότι μέσω των ασφαλιστικών μπορεί να εξασφαλιστεί η συνέχιση της καταβολής από την Εθνική Τράπεζα του ποσού που απαιτείται για την πληρωμή των συντάξεων από το ΛΕΠΕΤΕ
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της διαμάχης των εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας μετά τη γνωστοποίηση της τελευταίας ότι αδυνατεί πλέον να χρηματοδοτεί το λογαριασμό Επικουρικού (ΛΕΠΕΤΕ) ο οποίος είναι ελλειμματικός και τη χθεσινή (19/9) πρόταση Φραγκιαδάκη για υπαγωγή όλων των συνταξιούχων στο ΕΤΕΑΕΠ και μετατροπή του ΛΕΠΕΤΕ σε επαγγελματικό ταμείο για παροχή πρόσθετης Επικούρησης όπως αποκάλυψε το bankingnews.
Οι συνταξιούχοι προσανατολίζονται πλέον προς την απόσυρση της αγωγής κατά της Εθνικής Τράπεζας που έχει υποβληθεί από το 2008 και εκδικάζεται στις 26 Σεπτεμβρίου 2017 μετά από συνεχείς αναβολές και στην υποβολή αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και πιθανότατα νέας αγωγής.
Η λογική της κίνησης αυτής είναι ότι μέσω των ασφαλιστικών μπορεί να εξασφαλιστεί η συνέχιση της καταβολής από την Εθνική Τράπεζα του ποσού που απαιτείται για την πληρωμή των συντάξεων από το ΛΕΠΕΤΕ και παράλληλα ότι από το 2008 που υπεβλήθη η αγωγή άλλαξαν τα δεδομένα καθώς η Εθνική καταβάλλει χρήματα αδιάλειπτα στο ΛΕΠΕΤΕ και άρα αναγνωρίζει τις πράγμασι την υποχρέωσή της να χρηματοδοτεί το έλλειμα γεγονός που θα μετρήσει στα ασφαλιστικά μέτρα αλλά και νέα αγωγή.
Κατά πληροφορίες οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων έχουν έλθει σε επαφή με τους εργαζόμενους και συντονίζονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες σε συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο τους επισημάνθηκε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβη σε μια διμερή σύμβαση.
Την ίδια στιγμή ωστόσο ο Υφυπουργός τους παρότρυνε να έλθουν σε συμφωνία με τη διοίκηση της ΕΤΕ ώστε να μεταφερθούν στο ΕΤΕΑΕΠ και ταυτόχρονα να μετατραπεί ο ΛΕΠΕΤΕ σε λογαριασμό πρόσθετης Επικούρησης.  
Ο υφυπουργός αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση με τον κ. Φραγκιαδάκη ο οποίος του επεσήμανε ότι η Τράπεζα αδυνατεί να συνεχίσει να καταβάλλει τα ποσά που καταβάλλει σήμερα αλλά είναι πρόθυμη να κινηθεί προς τη λύση της πρόσθετης επικούρησης.
Μάλιστα ο κ. υφυπουργός προκειμένου να γίνει πιο πειστικός ότι είναι προς το συμφέρον εργαζόμενων και συνταξιούχων μια συμφωνία με τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας φέρεται να είπε «ελάτε με συμφωνία να σας βάλω στο ΕΤΕΑΕΠ και να εξασφαλίσετε και πρόσθετη επικούρηση για να μην την πατήσετε όπως άλλοι κλάδοι που τα έχασαν ή τα χάνουν όλα».

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης