Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέα πρόταση Φραγκιαδάκη για το Λογαριασμό Επικούρησης της ΕΤΕ - Μεταφορά στο ΕΤΕΑΠ και Επαγγελματικό Ταμείο

Νέα πρόταση Φραγκιαδάκη για το Λογαριασμό Επικούρησης της ΕΤΕ - Μεταφορά στο ΕΤΕΑΠ και Επαγγελματικό Ταμείο
Η συνάντηση με τους συνταξιούχους, το ραντεβού με Πετρόπουλο και οι αντιδράσεις των εργαζομένων
Ραγδαίες εξελίξεις στο ζήτημα του Λογαριασμού Επικουρικού της Εθνικής Τράπεζας είχαμε σήμερα (19/9) καθώς ο επικεφαλής της Τράπεζας κ. Φραγκιαδάκης κάλεσε σε συνάντηση τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας και τους ανακοίνωσε ότι η πρίταση της Εθνικής Τράπεζας είναι να συμφωνήσουν να μεταφερθούν οι συντάξεις τους στο ΕΤΕΑΕΠ και στη συνέχεια να υπογραφεί συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης για τη χρηματοδότηση του επιπλέον Επικουρικού που θα αφορά και τους εργαζόμενους στην Εθνική που εισήλθαν στην Τράπεζα μετά το 2005.
Ουσιαστικά η πρόταση Φραγκιαδάκη αφορά στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου
Μάλιστα φαίνεται να υπάρχει και συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας καθώς έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Τάσο Πετρόπουλο.
Η κίνηση Φραγκιαδάκη πάντως έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους Συλλόγους Εργαζομένων οι οποίοι αναφέρουν πως ο επικεφαλής της ΕΤΕ επιχειρεί να διασπάσει το μέτωπο εργαζομένων συνταξιούχων και επιπλέον προτείνει μια συμφωνία στους συνταξιούχους για την οποία θα πρέπει να υπάρχει η συναίνεση των σωματείων των ήδη εργαζόμενων στην Τράπεζα.
Επισημαίνεται ότι ακόμα και αν υποτεθεί ότι βρίσκεται υπό αμφισβήτηση η συμφωνία του 1949 για το Επικουρικό της ΕΤΕ ακόμα και σήμερα θα μπορούσε να υπογραφεί νέα συμφωνία μεταξύ των δύο μερών που θα επέλυε το πρόβλημα χωρίς τη μεσολάβηση του ΕΤΕΑΕΠ το οποίο σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕ προκειμένου να καλύψει τις συντάξεις των ήδη συνταξιούχων εφ όσον μεταφερθούν.
Αξίζει να  σημειωθεί ότι στις 26 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται προσφυγή Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας για την προστασία του λογαριασμού επικούρησης ενώ μεθαύριο οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας  απεργούν για να υπερασπιστούν μαζί με τους συνταξιούχους το λογαριασμό  επικούρησης που κινδυνεύει να συρρικνωθεί τον ερχόμενο μήνα εξαιτίας της άρνησης της διοίκησης της ΕΤΕ να καταβάλλει τη μηνιαία συμμετοχή της.
Η κατάργησή του Επικουρικού σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα σημάνει ΑΜΕΣΟ λουκέτο στο ΤΥΠΕΤ καθώς οι απώλειες στα έσοδα του Ταμείου θα αγγίξουν τα 6.500.000 ευρώ τουλάχιστον.»
Ο σύλλογος εργαζομένων έχει προγραμματήσει συγκέντρωση στο κεντρικό κατάστημα της Εθνική Τράπεζας στην οδό Αιόλου στις 21 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ..
Από την άλλη πλευρά η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σε επιστολή της προς το προσωπικό στα τέλη Ιουλίου έχει αναφέρει ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτεί το λογαριασμό Επικούρησης και μάλιστα παρέχει τρίμηνη προθεσμία (Οκτώβριο) προκειμένου να βρεθεί λύση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης