Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Γερμανία….έχει μόνιμο πρόβλημα με την Ελλάδα λόγω Κίνας και μεταναστών – Σχέδιο να κλείσει η αξιολόγηση 2/2018

Η Γερμανία….έχει μόνιμο πρόβλημα με την Ελλάδα λόγω Κίνας και μεταναστών – Σχέδιο να κλείσει η αξιολόγηση 2/2018
Η Γερμανία θεωρεί την Ελλάδα υπεύθυνη για 2 μεγάλα στρατηγικά λάθη που έχουν γίνει και μάλιστα το ένα με ξεκάθαρη ελληνική υπαιτιότητα.
Ενώ πολλοί μιλούσαν έως πρότινος για το Grexit, γερμανοί ανέφεραν ότι ο Schaeuble ο γερμανός ΥΠΟΙΚ σχεδίαζε το Grexit έως τέλη του 2016….σήμερα τονίζουν ότι η Γερμανία έχει αλλάξει…και θέλει την επιτυχία και την ανάπτυξη της Ελλάδος.
Η άποψη πολλών είναι ότι η Γερμανία επιμένει στις μεταρρυθμίσεις όχι από εκδίκηση ή δογματισμό αλλά επειδή θεωρεί ότι άπαξ και πέτυχε η συνταγή στην Γερμανία θα πετύχει παντού.
Μάλιστα ορισμένοι πηγαίνουν και πιο πέρα τονίζοντας ότι μετά τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου θα δούμε μια άλλη Γερμανία, φιλική προς την Ελλάδα και έτοιμη να στηρίξει την προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί – και εάν συμβεί τίποτε από όλα αυτά.
Όμως αυτό που είναι σίγουρο, μεγάλο μέρος της παραδοσιακής πολιτικής ελίτ της Γερμανίας τρέφει εχθρικά συναισθήματα προς την Ελλάδα.
Ο λόγος δεν είναι η καθυστέρηση των μνημονίων ή τα πεταμένα λεφτά – δανεικά προς την Ελλάδα.
Η Γερμανία θεωρεί την Ελλάδα υπεύθυνη για 2 μεγάλα στρατηγικά λάθη που έχουν γίνει και μάλιστα το ένα με ξεκάθαρη ελληνική υπαιτιότητα.
Η είσοδος της Κίνας μέσω της Cosco και στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς…και κατ΄ επέκταση στην Ευρώπη θεωρείται casus belli.
Η Γερμανία δεν επιθυμεί η Κίνα να έχει ρόλο και λόγο στην Ευρώπη.
Μπορεί η Γερμανία να κατασκευάζει ορισμένα εξαρτήματα της βιομηχανίας της στην Κίνα…και μπορεί τα αυτοκίνητα της να πωλούνται στην Κίνα… αλλά η Γερμανία δεν θέλει στα πόδια της Ευρώπης την Κίνα…
Η απόφαση της Ελλάδος να πουλήσει τον ΟΛΠ σε κινέζους θεωρείται casus belli.
Από την μια πλευρά είναι η Κίνα, η Γερμανία δεν θέλει οι κινέζοι να έχουν άμεση πρόσβαση στην Ευρώπη.
Από την άλλη είναι οι μετανάστες.
Η Ελλάδα δεν έχει όλη την ευθύνη των απίστευτων μεταναστευτικών ροών αλλά η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως χώρα διάβασης και αυτή ειδικά η Γερμανία δεν το συγχωρεί.

Σε αντίθεση με όσους υποστηρίζουν ότι η Γερμανία μετά τις γερμανικές εκλογές στις 24/9 θα καταστεί πιο φιλική….θα διαψευστούν.
Η γερμανική πολιτική στην Ελλάδα δεν θα αλλάξει.
Μάλιστα ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι πολλοί θέλουν η 3η αξιολόγηση να τελειώσει τέλη Νοεμβρίου ώστε στο Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου να υπάρξει συμφωνία και κλείσιμο της αξιολόγησης.
Όμως κάποιες πηγές στην Γερμανία αναφέρουν ανεπισήμως ότι η Γερμανία θέλει να κλείσει η 3η αξιολόγηση Φεβρουάριο 2018.
Και υπάρχει ειδικός λόγος για αυτή την χρονική επιμήκυνση της 3ης αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης