Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Παρατείνεται μέχρι 30/11/2017 το πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες

tags :
Παρατείνεται μέχρι 30/11/2017 το πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες
Η απόφαση θα ισχύσει από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Την παράταση του προγράμματος παροχής εγγυήσεων του δημοσίου στις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2017.
Η απόφαση θα ισχύσει από τη στιγμή που θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Να σημειωθεί ότι βάσει του νόμου του 2008 για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, παρέχεται η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μέχρι του συνολικού ποσού των 15 δισ. ευρώ προς τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, εφόσον καλύπτουν το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, για δάνεια που θα συναφθούν μέχρι 31.12.2009 με ή χωρίς έκδοση τίτλων και θα έχουν διάρκεια από τρεις μήνες έως τρία έτη.
Η ανωτέρω εγγύηση παρέχεται έναντι προμήθειας ή και επαρκών, κατά την κρίση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εξασφαλίσεων.
Το κατά περίπτωση ύψος της προμήθειας και το είδος των εξασφαλίσεων, καθώς και οι λοιποί όροι εφαρμογής του παρόντος άρθρου καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος εισηγείται με εποπτικά κριτήρια περί του ποσού της παρεχόμενης εγγυήσεως ανά τράπεζα, εντός του συνολικώς διατιθεμένου από το ελληνικό δημόσιο ποσού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης