Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι σημαίνει η υποβάθμιση Πουλόπουλου από την θέση του αναπληρωτή CEO στην Πειραιώς – H PLU είναι η RBU

Τι σημαίνει η υποβάθμιση Πουλόπουλου από την θέση του αναπληρωτή CEO στην Πειραιώς – H PLU είναι η RBU
Προφανώς δεν μιλάμε για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, ποιος δεν θέλει ένα επιτυχημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης αλλά για τα άλλα… τα αλλότρια σχέδια τα οποία γνωρίζουμε και τα οποία δεν υλοποιήθηκαν στο παρελθόν
Τι σημαίνει η υποβάθμιση Πουλόπουλου από την θέση του αναπληρωτή CEO της Πειραιώς;
1)Η νέα διοίκηση εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του SSM που είχε ζητήσει να αποχωρήσουν όλα τα στελέχη που είχαν άμεση εμπλοκή με την αύξηση κεφαλαίου.
2)Ο Πουλόπουλος ήταν το τελευταίο εκ των βασικών στελεχών που προερχόταν από την παλαιά διοίκηση ωστόσο ο Πουλόπουλος θα παραμείνει στην Πειραιώς με άλλο ρόλο και σε επιτροπές.

Τι σημαίνει η PLU;

Δημιουργείται η Piraeus Legacy Unit PLU στην οποία θα ενταχθούν προβληματικά και μη κύρια τραπεζικά assets που θα έχουν μέσο σταθμισμένο ενεργητικό 24,7 δισεκ.
Τα δάνεια στην PLU θα μειωθούν από 24,7 δισεκ. το μέσο σταθμισμένο ενεργητικό θα μειωθεί στα 12,5 δισεκ. το 2020 ενώ τα δάνεια θα μειωθούν από 37 σε 20 δισεκ. δηλαδή μείωση 17 δισεκ. έως το 2020.
Η κατηγορία PLU είναι προφανές το μεγάλο στοίχημα της Πειραιώς καθώς εκεί έχουν ενταχθεί πέραν ορισμένων προβληματικών δανείων και όλες οι μη κύριες τραπεζικές δραστηριότητες και συμμετοχές.
Μεταξύ αυτών που θα ενταχθούν είναι και η MIG.

H PLU είναι η RBU;

Η PLU μήπως είναι η Recovery Businesses Unit που είχε δημιουργηθεί επί θητείας Άνθιμου Θωμόπουλου;
Ναι η πραγματικότητα είναι ότι η Piraeus Legacy Unit δεν είναι τίποτε άλλο μια παραλλαγή του σχεδίου Θωμόπουλου με την  Recovery Businesses Unit.
Ο Θωμόπουλος είχε αλλότρια σχέδια μαζί με την τότε ομάδα του.
Αρκεί αυτά τα αλλότρια σχέδια να μην μεταλαμπαδεύτηκαν και στην Piraeus Legacy Unit.
Προφανώς δεν μιλάμε για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, ποιος δεν θέλει ένα επιτυχημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης αλλά για τα άλλα… τα αλλότρια σχέδια τα οποία γνωρίζουμε και τα οποία δεν υλοποιήθηκαν στο παρελθόν και ευελπιστούν ότι δεν θα υλοποιηθούν και στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης