Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι υποκρύπτει η συστηματοποιημένη και κλιμακούμενη στοχοποίηση κατά του Μιχάλη Σάλλα με διάτρητες διώξεις;

tags :
Τι υποκρύπτει η συστηματοποιημένη και κλιμακούμενη στοχοποίηση κατά του Μιχάλη Σάλλα με διάτρητες διώξεις;
Ελλείψει άρτου και για αντιπερισπασμό χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τον Μιχάλη Σάλλα ως θέαμα απέναντι στην διαπραγματευτική της αποτυχία
Στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης σχετικά πρόσφατα ένα από τα ονόματα που αναφέρθηκαν διεξοδικά ήταν του Μιχάλη Σάλλα του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς και κορυφαίου έλληνα παράγοντα.
Γιατί όμως σε ένα υπουργικό συμβούλιο εν μέσω τόσο κρίσιμων προβλημάτων για την Ελλάδα και την οικονομία ο Σάλλας ήταν στο επίκεντρο;
Σε αυτό το υπουργικό συμβούλιο υπήρξε ένας διακριτικός υποστηρικτής του Μιχάλη Σάλλα και άλλοι που είπαν…η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει οσμώσεις με τις ελίτ.
Αυτό το περιστατικό που περιγράφουμε είναι απόλυτα ακριβές.
Γιατί όμως ο Μιχάλης Σάλλας απασχόλησε ένα υπουργικό συμβούλιο;
Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη – που λέει ο λόγος – είχε ενημερώσει την κυβέρνηση ότι έχει ολοκληρώσει τις έρευνες που αφορούσαν τον Μιχάλη Σάλλα.
Για ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης ο Σάλλας είναι ένας κορυφαίος έλληνας παράγοντας με μεγάλη τραπεζική εμπειρία λόγω της Πειραιώς.
Για άλλους ο Σάλλας είναι συνυφασμένος με τις ελίτ που απεχθάνεται λόγω ιδεοληψιών μέρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως ο Σάλλας αποτελεί ένα άλλοθι για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Εκπροσωπεί τους τραπεζίτες και τα ισχυρά λόμπι οπότε η στοχοποίηση του δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα αντιπερισπασμό.
Το όνομα Μιχάλης Σάλλας έχει μεγάλη σημειολογία στην ελληνική κοινωνία.
Είναι από τους μεγαλύτερους εναπομείναντες παράγοντες της προ ΣΥΡΙΖΑ εποχής.
Έχοντας οικτρά αποτύχει στην διαπραγμάτευση ο ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζοντας ότι θα υποχρεωθεί σε μέτρα λιτότητας σοκ να εφαρμόσει προσπαθεί η κυβέρνηση να μετριάσει το κοινωνικό σοκ.
Ελλείψει άρτου και για αντιπερισπασμό χρησιμοποιεί τον Μιχάλη Σάλλα ως θέαμα άπαξ και δεν υπάρχει άρτος.
Για να μετριάσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις οι κυβερνώντες έχουν εφεύρει την μάχη κατά της διαπλοκής.
Κάποιοι ίσως πείθονται από κάτι τέτοιες ανοησίες.
Η συμβολικότητα του ονόματος Σάλλα μπορεί να αποτελέσει ένα καλό αντιπερισπασμό για να περάσουν μέσα στην συσκότιση που προκαλεί η δαιμονοποίηση ισχυρών ελλήνων παραγόντων και τραπεζιτών…τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας λόγω της αποτυχημένης διαπραγμάτευσης.
Όμως με ποια μέσα επιχειρούν να χτυπήσουν τον Μιχάλη Σάλλα;
Με μια υπόθεση ακινήτων 3,9 εκατ όπου η Πειραιώς ως εμπλεκόμενη αποδεδειγμένα κέρδισε και με μια τουλάχιστον φαιδρή προσέγγιση για τα ομόλογα του Κοινού ταμείου των Ασφαλιστικών φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος το 2009.
Και οι δύο υποθέσεις είναι νομικά και ουσιαστικά διάτρητες.
Ένας επιχειρηματίας του εύρους του Σάλλα θα εμπλεκόταν σε ανούσιες κινήσεις 3-4 εκατ ευρώ;
Η ΤτΕ το έχει καλύψει πλήρως όπως τον καλύπτει και η Πειραιώς για όλα τα ζητήματα καθώς είναι κατασκευάσματα για εντυπώσεις και όχι η ουσία.
Στην υπόθεση των ομολόγων όπως έχουμε αναλύσει κατηγορούνται ο Σάλλας και συνολικά η διοίκηση της Πειραιώς του 2009 και ο Προβόπουλος τότε διοικητής της ΤτΕ ότι έπρεπε να ξέρουν ότι το 2012 μετά από 3 χρόνια θα πραγματοποιόταν PSI+ δηλαδή κούρεμα στο ελληνικό χρέος προκαλώντας ζημία σε τράπεζες και ασφαλιστικά Ταμεία.
Εάν δει κανείς τις «κατηγορίες» αποδεικνύεται ότι όλα αυτά δεν αγγίζουν τον Σάλλα, τον φέρνουν στο επίκεντρο της δημοσιότητας αλλά δεν τον αγγίζουν επί της ουσίας.
Ποιοι είναι οι λόγοι και οι σκοπιμότητες;
1)Η βασική αιτία είναι ο κυβερνητικός αντιπερισπασμός.
Απέναντι στα μέτρα σοκ της νέας λιτότητας η μάχη κατά της διαπλοκής με επίκεντρο ένα μεγαλοπαράγοντα της ελληνικής ελίτ.
2)Είναι πιθανό τώρα που βρίσκεται στην ολοκλήρωση της λήψης της άδειας για την Παγκρήτια ορισμένα συμφέροντα να προσπαθούν να ανακόψουν την νέα δυναμική και επάνοδο του Σάλλα στο banking.
3)Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εμπλοκή και άλλων στελεχών της Πειραιώς που αποτελούσαν την διοίκηση του παρελθόντος δεν θα σχετιστούν με την τρέχουσα αξιολόγηση 50 στελεχών.
Μεγάλες επιχειρηματικές προσωπικότητες στην Ελλάδα όπως ο Μιχάλης Σάλλας και ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος μπορούσαν να αποτελέσουν το άλλοθι για πολλούς κυβερνώντες.
Δίνουν μάχη ενάντια στα συμφέροντα είναι η μόνιμη πολιτική επωδός ενώ στην κοινωνία – μέρος αυτής – μπορεί να πιστεύει τις ανοησίες περί μάχης της κυβέρνησης με την οικονομική ελίτ.

Υποσημείωση

Χθες ήταν η διοίκηση της Alpha, σήμερα είναι ο Μιχάλης Σάλλας αύριο κάποιος άλλος.
Η πολιτική της στοχοποίησης πλήττει το ελληνικό banking και αποδεικνύει ότι στον βωμό της μικροπολιτικής θυσιάζεται η αξιοπιστία των τραπεζών και προσωπικοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης