Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΣτΕ: Επικυρώθηκε πρόστιμο σε τράπεζα από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων

tags :
ΣτΕ: Επικυρώθηκε πρόστιμο σε τράπεζα από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων
Η τράπεζα είχε στείλει προσωπικά δεδομένα πελάτη της στη διεύθυνση της πρώην συζύγου του
Πρόστιμο 5.000 ευρώ που ειχε επιβάλλει η Αρχή προσωπικών δεδομένων σε τράπεζα επικύρωσε το Δ' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Και αυτό γιατί η τράπεζα είχε στείλει προσωπικά δεδομένα πελάτη της στη διεύθυνση της πρώην συζύγου του, η οποία τα χρησιμοποίησε σε βάρος του για την έκδοση διατροφής.
Ο πελάτης της τράπεζας άνοιξε λογαριασμό και δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας, ενώ έδωσε εντολή για την απόκτηση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων μέσω του λογαριασμού του.
Όμως, τα ενημερωτικά σημειώματα για τις κινήσεις του χαρτοφυλακίου αμοιβαίων κεφαλαίων στάλθηκαν σε άλλη διεύθυνση, η οποία ήταν η διεύθυνση της ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε η πρώην σύζυγός του.
Σύμφωνα με τον πελάτη της τραπεζας, αυτά τα σημειώματα τα χρησιμοποίησε η πρώην συζυγός του εναντίον του σε δίκη για το ύψος διατροφής των ανηλίκων τέκνων τους.
Η Αρχή επέβαλε το πρόστιμο καθώς η Τράπεζα δεν ήλεγξε, ως όφειλε, τη διεύθυνση του πελάτη της, παρέλειψε να λάβει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ορθή υλοποίηση των υποχρεώσεών της ως υπεύθυνης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και δεν παρείχε τις κατάλληλες οδηγίες στο προσωπικό της για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από κάθε αθέμιτη επεξεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης