Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποιος είναι ο καλύτερος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην τρ. Πειραιώς; - Μια ανάλυση που αφορά τον Μάρτιο 2017

Ποιος είναι ο καλύτερος για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην τρ. Πειραιώς; - Μια ανάλυση που αφορά τον Μάρτιο 2017
Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιλογή 3 και η επιλογή 4 θα μας απασχολήσουν πολύ τον Μάρτιο του 2017 και μάλλον μεταξύ αυτών των δύο θα κριθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.
Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην τράπεζα Πειραιώς;
Για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό πρακτικά και όχι θεωρητικά θα πρέπει να δούμε 4 περιπτώσεις που ήταν ή θα είναι οι υποψήφιοι διευθύνοντες σύμβουλοι για την τράπεζα Πειραιώς.
Χρονικά εξελίξεις τον Ιανουάριο του 2017 δεν αναμένονται.
Στο σημερινό 18/1/2017 διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς δεν θα ανοίξει ζήτημα διευθύνοντος συμβούλου.
Προς το τέλος Φεβρουαρίου ή μέσα στον Μάρτιο του 2017 θα ανοίξει εκ νέο το θέμα του CEO στην Πειραιώς με προοπτική να υπάρξει οριστικός διευθύνων σύμβουλος τέλη Μαρτίου ή μέσα στον Απρίλιο του 2017.
Πριν όμως ξεκινήσει η διαδικασία για τον νέο CEO απαιτείται να κλείσει οριστικά το ζήτημα του SSM του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού.
Μάλλον το Διοικητικό Συμβούλιο στις 15 Φεβρουαρίου ή το αργότερο στις 15 Μαρτίου του 2017 θα πρέπει να έχει κλείσει οριστικά το ζήτημα της αύξησης κεφαλαίου.

Για λόγους προφανείς δεν θα αναφέρουμε τα ονόματα τους - πλην του σημερινού CEO - αλλά θα παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε πλευράς.

Επιλογή 1 – Εμφανίζει τις μικρότερες πιθανότητες

Ο τραπεζίτης βρίσκεται σε διαδικασία να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος σε νέα μικρή τράπεζα.
Έως τις 31 Ιανουαρίου του 2017 υπάρχει προθεσμία να κλείσει ή να ναυαγήσει το deal της μικρής τράπεζας που αναμένεται να λάβει τραπεζική άδεια.
Εάν ο τραπεζίτης αναλάβει CEO στην νέα τράπεζα οριστικά τίθεται εκτός στην κούρσα για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς.
Στο εσωτερικό της Πειραιώς θα προκαλούσε αναστάτωση εάν προτείνετο ως CEO.
Πιθανότατα θα καθαρίσει με τον ζήτημα της εμπλοκής του στον SSM.
Εμφανίζει πάντως τις μικρότερες πιθανότητες να επιστρέψει στην Πειραιώς.

Επιλογή 2 – Να μην υπάρξουν διοικητικές αλλαγές

Η Πειραιώς έχει διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Πουλόπουλο, ο οποίος έχει κριθεί αποτελεσματικός και εάν για κάποιο λόγω δεν τελεσφορήσουν άλλες εναλλακτικές θα μπορούσε να παραμείνει CEO.
Οι πιθανότητες είναι πιο μεγάλες σε σχέση με την επιλογή 1.

Επιλογή 3 και 4

Επειδή εύκολα μπορεί να φωτογραφηθούν πρόσωπα σκόπιμα αποφασίσαμε να συνδέσουμε την επιλογή 3 και 4.
Η επιλογή 3 αφορά κορυφαίο τραπεζίτη νυν ο οποίος έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να αναλάβει CEO, έχει επαφές με τον Paulson μέσω της επιλογής 1, επαφές με τον SSM και γενικώς θεωρείται από τους καλύτερους της αγοράς.
Την επιλογή αυτή στήριξε ανεπίσημα και ο πρόεδρος της Πειραιώς.
Υπάρχουν κάποια εμπόδια στην επιλογή αυτή που έχουν αναλυθεί διεξοδικά.
Η επιλογή 4 έχει κάτι κοινό με την επιλογή 3 γνωρίζουν πολύ καλά τους διοικητικούς διαδρόμους της ίδιας τράπεζας….με έμφαση ίδιας τράπεζας.
Η επιλογή 4 βρίσκεται τώρα στο εξωτερικό θεωρείται μια λύση που δεν θα οξύνει πάθη και δεν θα προκαλέσει εντάσεις αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν έχει διαύλους επικοινωνίας με τον Paulson.
Οι επιλογές 3 και 4 αντιμετωπίζονται πολύ θετικά από τον SSM αλλά υπάρχουν κάποια ζητήματα που δεν μπορούν εύκολα να παραβλεφθούν.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιλογή 3 και η επιλογή 4 θα μας απασχολήσουν πολύ τον Μάρτιο του 2017 και μάλλον μεταξύ αυτών των δύο θα κριθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης