Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η επιστολή των 4 συστημικών τραπεζών στη ΔΕΗ για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ

Η επιστολή των 4 συστημικών τραπεζών στη ΔΕΗ για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ
Οι τράπεζες εξετάζουν θετικά την κάλυψη του υφιστάμενου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με λήψη εξασφαλίσεων
Στην έγκριση της απόσχιση του ΑΔΜΗΕ προχώρησε νωρίτερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, ύστερα από συμφωνία με τις τράπεζες για παροχή πρόσθετων εγγυήσεων που περιλαμβάνουν και την εκχώρηση απαιτήσεων της εταιρείας από πελάτες.
Οι τράπεζες εξετάζουν θετικά την κάλυψη του υφιστάμενου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με λήψη εξασφαλίσεων, παροχή εγγυήσεων εκ μέρους της Ενεργειακής Συμμετοχών και εκχώρηση απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι εταιρικών πελατών συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Επίσης, προτίθενται να εξετάσουν βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση προς τη ΔΕΗ με εξασφάλιση ισόποση εκχώρηση απαιτήσεων εταιρικών πελατών και λοιπούς όρους που θα συμφωνηθούν.
Αναλυτικότερα, η επιστολή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών:

«Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2017

Αξιότιμε κ. Παναγιωτάκη
ΘΕΜΑ: Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

Σε συνέχεια της από 11.01.17 επιστολής μας και πρόσφατων σχετικών συζητήσεων όλων των εμπλεκομένων μερών, και με γνώμονα την ανάγκη για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ εντός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, σας ενημερώνουμε ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ALPHA BANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK ERGASIAS) εξετάζουν θετικά την κάλυψη του υφιστάμενου ΚΟΔ της ΔΕΗ με λήψη εξασφαλίσεων ( παροχή εγγυήσεων εκ μέρους της ΕΝ.ΣΥΜ., εκχώρηση γεγενημένων και μη απαιτήσεων της ΔΕΗ Α.Ε. έναντι εταιρικών πελατών της κλπ.) συνολικού ύψους τουλάχιστον e 300εκ.
Παράλληλα οι προαναφερθείσες τράπεζες προτίθενται να εξετάσουν τη χορήγηση μεσο-βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης προς τη ΔΕΗ Α.Ε. έναντι εταιρικών πελατών της καθώς και λοιπούς όρους που θα συμφωνηθούν.
Ευνόητο ότι όλα τα παραπάνω τελούν υπό την έγκριση των αρμόδιων εσωτερικών οργάνων της κάθε τράπεζας καθώς και των εποπτικών αρχών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης