Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ιστορική απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου υπέρ Βγενόπουλου, μεγάλη ήττα για την Κύπρο - Ελεύθερος ο Μπουλούτας

Ιστορική απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου υπέρ Βγενόπουλου, μεγάλη ήττα για την Κύπρο - Ελεύθερος ο Μπουλούτας
Ένας πόλεμος, εξόντωσης του Βγενόπουλου και των άδικα διωκόμενων στελεχών της MIG κατέληξε σε μια ιστορική νίκη για τον Βγενόπουλο.
Σε μια ιστορική απόφαση που ανατρέπει πλήρως τους απαράδεκτους και μη σύννομους σχεδιασμούς της Κύπρου και δικαιώνει 100% τον Ανδρέα Βγενόπουλο τον ιδρυτή της MIG προέβη χθες 13 Σεπτεμβρίου του 2016 το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο στο Παρίσι της Γαλλίας.
Το bankingnews.gr επικοινώνησε με την MIG και ζήτησε να σχολιάσει την σημαντική εξέλιξη αλλά η επίσημη ενημέρωση ήταν ότι "η εταιρία δεν θα προβεί σε κανένα σχόλιο"

Το Διεθνές Δικαστήριο το οποίο είναι και το ισχυρότερο παγκοσμίως και οι αποφάσεις του είναι απόλυτα εκτελεστές αποφάσισε ότι η Κύπρος χρησιμοποίησε τεχνικές μη σύννομες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και υποχρεώνει το κυπριακό κράτος όχι απλά να παγώσει αλλά να ακυρώσει όλες τις εκκρεμούσες ποινικές διαδικασίες κατά του Βγενόπουλου αλλά και κατά του Ευθύμιου Μπουλούτα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της MIG και του Μάρκου Φόρου στελέχους του ομίλου.
Η Κύπρος υποχρεούται να αποσύρει τα διεθνή εντάλματα σύλληψης εξέλιξη που καθιστά ελεύθερους τους Μπουλούτα και Φόρο.
Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, όπως επικαλούνται τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης - όπως ο Πολίτης - υποχρεώνει την Κύπρο να αποσύρει τα εντάλματα σύλληψης και απαγορεύει οποιαδήποτε έκδοση εντάλματος σύλληψης από την Κύπρο στο μέλλον....
Να σημειωθεί ότι πριν εβδομάδες, αρχές Αυγούστου του 2016... πραγματοποιήθηκε με άκρα μυστικότητα στο Παρίσι η κατάθεση των Ανδρέα Βγενόπουλου που εκπροσωπούσε την MIG και του Κώστα Κληρίδη του Γενικού Εισαγγελέα Κύπρου που εκπροσωπούσε το Κυπριακό Δημόσιο.
Η απόφαση αυτή του Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν είναι απλά μια δικαίωση Βγενόπουλου.
Δεν απελευθερώνει πλήρως και οριστικά τους Ευθύμη Μπουλούτα και Φόρο που φυγοδικούσαν αλλά αποτελεί και πρόκριμα για την MIG στην διεκδίκηση του 1 δισεκ. ευρώ από την Κύπρο.
Ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι η Κύπρος είχε υιοθετήσει πραξικοπηματικά απαράδεκτες πρακτικές πέραν από την έννοια του κράτους δικαίου και προσπαθούσε όχι να αποδώσει δικαιοσύνη αλλά να εξοντώσει τον Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του.
Η ιστορική απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου αποτελεί συγκλονιστική ήττα μεγατόνων για τις διωκτικές αρχές της Κύπρου αλλά αποτελεί και ένα σοβαρότατο μήνυμα και προς την Ελλάδα που εσχάτως είχε ακολουθήσει απαράδεκτες πρακτικές κατά του επιχειρηματία Βγενόπουλου.
Στο Διεθνές Διαιτητικό Διακαστήριο αποδόθηκε δικαιοσύνη, ο Βγενόπουλος πέτυχε μια ιστορική νίκη και η Κύπρος υπέστη μια συντριπτική ήττα.
Ταυτόχρονα και η Ελλάδα παίρνει ένα μήνυμα... ότι πράξεις που δεν θα εντάσσονται στο πνεύμα δικαίου αλλά έχουν ως στόχο την εξόντωση ενός επιχειρηματία θα βρίσκονται υπό την παρακολούθηση του διαιτητικού δικαστηρίου.
Ένας πόλεμος, εξόντωσης του Βγενόπουλου και των άδικα διωκόμενων στελεχών της MIG κατέληξε σε μια ιστορική νίκη για τον Βγενόπουλο.
Η μετοχή της MIG ήδη ανακάμπτει στο +16% στα 0,1320 ευρώ απόρροια αυτής της ιστορικής εξέλιξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης