Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρ. Κύπρου: Στην Ιρλανδία συστάθηκε η Bank of Cyprus Holdings - Προετοιμασία για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

tags :
Τρ. Κύπρου: Στην Ιρλανδία συστάθηκε η Bank of Cyprus Holdings - Προετοιμασία για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Σε περίπτωση που η διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της Τράπεζας στο LSE προχωρήσει, η έδρα της τράπεζας, η διεύθυνση και οι λειτουργικές δραστηριότητες της θα παραμείνουν στην Κύπρο
Την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου (London Stock Exchange "LSE") συνεχίζει να επιδιώκει η Τράπεζα Κύπρου, όπως είχε ανακοινώσει και στις 30 Ιουνίου, ενώ σκοπεύει επίσης να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.
Όπως σημειώνει σε σημερινή της ανακοίνωση, για την επίτευξη μιας τέτοιας εισαγωγής και ενδεχόμενης συμπερίληψης του στους δείκτες FTSE UK ("δείκτες FTSE") η Τράπεζα εξετάζει την ίδρυση νέας μητρικής εταιρείας.
Παρόλο που μέχρι στιγμής καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων στον τύπο, η τράπεζα επιβεβαιώνει ότι, μετά από εξέταση αριθμού πιθανών δικαιοδοσιών εντός της ευρωζώνης, στο παρόν στάδιο η Δημοκρατία της Ιρλανδίας φαίνεται να είναι η πλέον κατάλληλη δικαιοδοσία καθώς πληροί τα κριτήρια ένταξης στους δείκτες FTSE, το νομικό σύστημα είναι βασισμένο στις αρχές του κοινοδικαίου, παρόμοιο με αυτό της Κύπρου και είναι κοινώς αποδεκτή δικαιοδοσία για εταιρείες που επιθυμούν να αιτηθούν εισαγωγής στο LSE.
Η εταιρεία Bank of Cyprus Holdings PLC συστάθηκε πρόσφατα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας για το σκοπό αυτό.
Σε περίπτωση που η διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της Τράπεζας στο LSE προχωρήσει, η έδρα της τράπεζας, η διεύθυνση και οι λειτουργικές δραστηριότητες της θα παραμείνουν στην Κύπρο.
Η νέα μητρική εταιρεία θα έχει και η Τράπεζα θα συνεχίσει να έχει τη φορολογική της έδρα στην Κύπρο.
Η Τράπεζα θα συνεχίσει να εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
Τέλος, η τράπεζα τονίζει ότι συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις συνθήκες στις αγορές και να διαβουλεύεται με τους μετόχους της και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για τον καθορισμό των κατάλληλων ενεργειών προς το σκοπό αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης