Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Δραγασάκης έλυσε προφανώς «επιτυχώς» τα προβλήματα των τραπεζών και στο στόχαστρο είναι ο Στουρνάρας της ΤτΕ

tags :
Ο Δραγασάκης έλυσε προφανώς «επιτυχώς» τα προβλήματα των τραπεζών και στο στόχαστρο είναι ο Στουρνάρας της ΤτΕ
Προφανώς και ο Στουρνάρας δεν είναι άμεμπτος αλλά έχει ένα θεσμικό ρόλο, όπως θεσμικό ρόλο έχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης....
Η κυβέρνηση συνολικά και ειδικά ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης έχοντας επιλύσει τα προβλήματα των τραπεζών «επιτυχώς»,
1)άλλαξε κακήν κακώς το διοικητικό συμβούλιο του ΤΧΣ χωρίς καμία αντίδραση
2)αντικαθίστανται διοικήσεις των τραπεζών χωρίς καμία αντίδραση
3) αλλάζει ο νόμος για τα διοικητικά συμβούλια υιοθετώντας ένα νέο εκτρωματικό καθεστώς χωρίς καμία αντίδραση…..
Πλέον η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Προφανώς και αφορμή αποτελεί η «κόντρα» Δραγασάκη – Στουρνάρα στην Βουλή για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων και τον ειδικό λογαριασμό στην ΤτΕ…όμως η αλήθεια είναι ότι στην Κυβέρνηση δεν….συμπαθούν στον Γιάννη Στουρνάρα της ΤτΕ.
Όμως πριν ξεκινήσει ο Δραγασάκης την κριτική του στον Στουρνάρα θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους που ήταν η ελληνική κυβέρνηση εμπρός σε αυτό το πογκρόμ αλλαγών προς το χειρότερο στο ελληνικό banking.
Που ήταν η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί ο κλάδος;
Ο Δραγασάκης είναι ένας έμπειρος πολιτικός και γνωρίζει πολύ καλά ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στα φλέγοντα ζητήματα του banking είχαν απόδοση μηδέν ή ακόμη χειρότερα επιδίωξαν να έχει απόδοση μηδέν.  
Το μόνο που έπραξε η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν…να σταλεί μια επιστολή κατόπιν εορτής με την οποία ρωτούσε να μάθει…τα σχέδια των θεσμών για το ελληνικό banking.
Ενώ τα σχέδια υλοποιούνταν η ελληνική κυβέρνηση ρωτούσε να μάθει ποια είναι τα σχέδια.
Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι αφελείς οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και γνώριζαν και συναίνεσαν…κοινώς έκαναν τα στραβά μάτια για τις επερχόμενες αλλαγές στις τράπεζες.
Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τις τράπεζες αποδέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ …. ο SSM να τα αλλάξει όλα αρκεί να μην έχουν πρόσβαση στις ελληνικές τράπεζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Αυτή ήταν η προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Στο θέμα της τραπεζικής διαχείρισης οι παρεμβάσεις Δραγασάκη βαθμολογούνται κάτω του μετρίου όπως και της κυβέρνησης συνολικά.
Ως προς την κριτική Δραγασάκη προς τον Στουρνάρα ή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης προς τον διοικητή της ΤτΕ η κυβέρνηση αντί να κοκορομαχεί ας ανακοινώσει επίσημα τα σχέδια της….
Αν θέλει και αν μπορεί να αντικαταστήσει τον Στουρνάρα από την ΤτΕ.
Τα υπονοούμενα κατόπιν εορτής εξυπηρετούν σκοπιμότητες.
Προφανώς και ο Στουρνάρας δεν είναι άμεμπτος αλλά έχει ένα θεσμικό ρόλο, όπως θεσμικό ρόλο έχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Η νέα αντιπαράθεση

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης που μίλησε αντί του πρωθυπουργού στη Βουλή χθες 26 Ιουλίου του 2016, ισχυρίστηκε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ είχε εισηγηθεί στην κυβέρνηση τον Μάιο του 2015 να πληρωθεί το ΔΝΤ με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά η κυβέρνηση το απέρριψε ως ιδέα.
Εν συνεχεία η ΤτΕ «αποκάλυψε» ότι υπάρχει ένας μυστικός λογαριασμός στην ΤτΕ, από τον οποίο και τελικώς καλύφθηκε το ΔΝΤ.
Η ΤτΕ προφανώς και αντιμετώπισε με προβληματισμό τις αναφορές Δραγασάκη, διαψεύδοντας τα περί ασφαλιστικών Ταμείων αλλά και περί μυστικού λογαριασμού στον οποίο μάλιστα έχει πρόσβαση το ελληνικό δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης