Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με 35-40 εκατ το Duet Group στην Credicom με Θωμόπουλο – Πολύ κοντά στην άντληση 100 εκατ

Με 35-40 εκατ το Duet Group στην Credicom με Θωμόπουλο – Πολύ κοντά στην άντληση 100 εκατ
Στόχος είναι η νέα τράπεζα να διαθέτει 100 εκατ κεφάλαια και να χρηματοδοτεί έως 400-450 εκατ την οικονομία
Περίπου 35-40 εκατ ευρώ θα επενδύσει το διεθνές fund Duet Group, στην νέα τράπεζα που σχεδιάζει ο Άνθιμος Θωμόπουλος ο πρώην CEO της Πειραιώς.
Το βασικό σχέδιο είναι η Credicom θυγατρική της Credit Agricole να πουλήσει την δραστηριότητα της στην Ελλάδα σε σχήμα όπου CEO θα είναι ο Θωμόπουλος και η Αναστασία Σακελλαρίου πρώην CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα έχει σημαντικό ρόλο.
Το διοικητικό σχήμα έχει σημαντικές περγαμηνές (Δεν επιβεβαιώνεται η παρουσία Αράπογλου)
Στόχος είναι η νέα τράπεζα να διαθέτει 100 εκατ κεφάλαια και να χρηματοδοτεί πολύ συγκεκριμένα project κυρίως να χρηματοδοτεί υπό αναδιάρθρωση δάνεια και επιχειρήσεις. 
Το διεθνούς φήμης funds Duet Group που διαχειρίζεται 6 δισ δολ κεφάλαια θα συμμετάσχει με 35-40 εκατ ενώ θα υπάρξουν και άλλοι ξένοι επενδυτές που θα συμμετάσχουν με κεφάλαια.
Δεν θα συμμετάσχει ο Paulson ο οποίος δεν επενδύει σε μη εισηγμένες εταιρίες.
Η νέα τράπεζα θα έχει αναπτυξιακό στόχο και επιδίωξη είναι να έχουν κλείσει πολλά ανοικτά ζητήματα έως τα μέσα ή τέλη Ιουνίου.

Η βασική στρατηγική

Το νέο τραπεζικό σχήμα που δημιουργείται προφανώς έρχεται να καλύψει ένα τομέα που πάσχει στην Ελλάδα....στις χρηματοδοτήσεις.
Η νέα τράπεζα δεν θα ασχοληθεί με τα NPLs ούτως ή άλλως από εκεί δεν θα βγουν τα κέρδη που πολλοί προσδοκούν.
Θα επικεντρωθεί μέσω μόχλευσης σε χρηματοδοτήσεις έως 400 εκατ ευρώ ή το πολύ 450 εκατ. επιχειρήσεων που έχουν αναπτυξιακή προοπτική και βρίσκονται υπό καθεστώς αναδιάρθρωσης. 
Η νέα τράπεζα θα λειτουργεί περισσότερο ως private equity fund παρά ως τράπεζα.
Με 100 εκατ κεφάλαια και εφόσον αντιμετωπίσει και το ζήτημα της χρηματοδότησης η Credicom θα μπορούσε να αποτελέσει ένα εναλλακτικό τραπεζικό πόλο αλλά για πολύ συγκεκριμένα preoject.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης