Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ross: Έρχεται άνοδος στις ελληνικές τράπεζες - Το ΔΝΤ θα κερδίσει τον «πόλεμο» για το χρέος

Ross: Έρχεται άνοδος στις ελληνικές τράπεζες - Το ΔΝΤ θα κερδίσει τον «πόλεμο» για το χρέος
Η Ελλάδα θα λάβει την ελάφρυνση του χρέους που της είναι αναγκαία, υποστήριξε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής
Την εκτίμηση ότι η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 24ης Μαΐου αποτελέι μια πολύ καλή εξέλιξη για τις ελληνικές τράπεζες, διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της WL Ross & Co., Wilbur Ross, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν εξετάζει νέες επενδύσεις στις ελληνικές τράπεζες, ο Ross, εις εκ των βασικών μετόχων της Eurobank, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να δει τις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζικών μετοχών.
Πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα λειτουργήσει θετικά και οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα ανατιμηθούν.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τη διοίκηση της Eurobank ως «μία από τις καλύτερες τραπεζικές διοικήσεις στην Ελλάδα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι η ελληνική κυβέρνηση και τα λάθη της.
Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται και πρόσθετα κεφάλαια, ο Ross διαφώνησε, σημειώνοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά: «Ειλικρινά πιστεύω ότι στις προηγούμενες ΑΜΚ [οι ελληνικές τράπεζες] συγκέντρωσαν περισσότερα κεφάλαια από ό,τι χρειάζονταν».
Αυτό που κρατά την ελληνική οικονομία πίσω και κάνει τις τράπεζες να αγωνιούν είναι η αβεβαιότητα για την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με τον πολυεκατομμυριούχο επενδυτή.
«Είναι δύσκολο για τις τράπεζες να λειτουργήσουν εν μέσω κεφαλαιακών περιορισμών», σημείωσε.
Τόνισε, δε, ότι η συμφωνία είναι θετική, καθώς απομακρύνει τον κίνδυνο άμεσης χρεοκοπίας της χώρας, ενώ προβλέπεται ότι μέρος της δόσης των δισεκατομμυρίων θα δοθούν για την αποπληρωμή του χρέους της κυβέρνησης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλο κίνητρο και θα δώσει ρευστότητα στις ελληνικές εταιρείες.
Παράλληλα, ο Wilbur Ross εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΝΤ θα κερδίσει τελικά τον «πόλεμο» [με την Ευρώπη] και η Ελλάδα θα λάβει την ελάφρυνση του χρέους που της είναι αναγκαία.
«Πρόκειται για κάτι που μοιάζει με γρίφο και, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλους τους γρίφους, τελικά υπάρχει κάποιος που ανακαλύπτει τι κρύβει αυτός ο γρίφος», υποστήριξε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα υποχωρήσει για το ΔΝΤ ξέρει πως να γράφει μεγάλες επιταγές.
«Αν ήμουν γερμανός ψηφοφόρος θα προτιμούσα να γράψει τη μεγάλη επιταγή το ΔΝΤ, παρά η Γερμανία», ανέφερε με νόημα.
«Όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα δε μπορεί να αποπληρώσει το υπέρογκο χρέος και τους τόκους της», υποστήριξε.
Ο επενδυτής δε δίστασε να εκφράσει την έκπληξή του για την καθολική στήριξη που παρείχαν στα νέα μέτρα λιτότητας τα κόμματα της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου.
Επισήμανε, δε, ότι παρότι ψηφίστηκαν 40-50 δύσκολα μέτρα η λιτότητα και παρότι η κυβέρνηση έχει ισχνή πλειοψηφία, άντεξε.

(πρώτη ενημέρωση 25 Μαΐου 2016, 20:55)

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης