Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Nouy (ΕΚΤ): Οι ελληνικές τράπεζες δέχτηκαν πλήγμα πέρα από τις δυνάμεις τους - Έδωσαν σκληρή μάχη

tags :
Nouy (ΕΚΤ): Οι ελληνικές τράπεζες δέχτηκαν πλήγμα πέρα από τις δυνάμεις τους - Έδωσαν σκληρή μάχη
Τονίζει ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι λόγος ανησυχίας καθώς πλήττουν την κερδοφορία των τραπεζών
Τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές τράπεζες εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής επεσήμανε η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Daniele Nouy σε συνέντευξή της σε ολλανδική εφημερίδα, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΕΚΤ.
Σε ερώτημα γιατο αν θα χρειαστεί να πληρώσουν ξανά ευρωπαίοι φορολογούμενοι για τη διάσωση ευρωπαϊκής τράπεζας, σημειώνει: "Είμαι αρκετά προσεκτική ώστε να λέω: Ποτέ μην λες ποτέ. Ομως έχουμε ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο."
Η κ. Nouy τόνισε πως αν και κάποιες ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε φάση ανάκαμψης μετά την κρίση, πλέον είναι ασφαλέστερες σε σχέση με το παρελθόν. "Οι κεφαλαιακές θέσεις τους έχουν βελτιωθεί σημαντικά", υπογράμμισε. "Κοιτάξτε τη φερεγγυότητά τους: τώρα είναι 4 μoνάδες υψηλότερα από το 2012”.
Τονίζει τέλος ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι λόγος ανησυχίας καθώς πλήττουν την κερδοφορία των τραπεζών. Είναι ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων μου μαζί με τα κόκκινα δάνεια, σημειώνει. Προσθέτει όμως ότι εκτός από πρόκληση, είναι και ευκαιρία για τις τράπεζες να επανεξετάσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Ισως σε κάποιες χώρες χρειαστούν συγχωνεύσεις τραπεζών, κάτι που θα της οδηγήσει σε μείωση του κόστους, επισημαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης