Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί δεν πρέπει να αλλάξουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών – Ακόμη και η BRRD αφήνει παράθυρο παραμονής

Γιατί δεν πρέπει να αλλάξουν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών – Ακόμη και η BRRD αφήνει παράθυρο παραμονής
Δεν είναι παράδοξο η κυβέρνηση να αναφέρεται στην αντικατάσταση των διοικήσεων ενόψει αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση (πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών) αλλά και ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρονται στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών αφήνοντας να εννοηθεί ότι….μπορεί να αντικατασταθούν.
Δεν είναι λίγο παράδοξο η κυβέρνηση να λαμβάνει μια τέτοια θέση ενόψει αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου;
Ποια διοίκηση θα ασχοληθεί σοβαρά με την αύξηση κεφαλαίου αν γνωρίζει ότι θα αντικατασταθεί;
Επίσης το πιο αξιοπερίεργο, για να αντικατασταθεί η διοίκηση θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του resolution δηλαδή της εξυγίανσης που σημαίνει ότι κάποια τράπεζα θα έχει αποτύχει να συγκεντρώσει ιδιωτικά κεφάλαια.
Όμως αυτή η γενίκευση ότι θα αντικατασταθούν οι διοικήσεις δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
Είναι σαν να προϊδεάζει η κυβέρνηση ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες θα είναι τεράστιες περίπου 20 δισεκ. οι τράπεζες θα αποτύχουν να ανακεφαλαιοποιηθούν και ως εκ τούτου θα υπάρξει καθολικό resolution – εξυγίανση.
Πέραν από την προκλητικά απαράδεκτη σπορά αμφιβολιών για το μέλλον των διοικήσεων διακυβεύοντας ακόμη και την επιτυχία των αυξήσεων κεφαλαίου θα πρέπει να αξιολογηθούν και τρεις άλλες παράμετροι
1)Στην Εθνική και την Eurobank τοποθετήθηκαν νέες διοικήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προ 7 μηνών και προφανώς δεν ευθύνονται για τις κεφαλαιακές αστοχίες.
2)Γιατί πρέπει να ευθύνονται οι διοικήσεις που η Ελλάδα απέτυχε εκ νέου παρασύροντας στον ανεμοστρόβιλο των ζημιών και τις τράπεζες;
3)Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών εμπλουτίστηκαν αλλά και στην Εθνική και την Eurobank αναδείχθηκαν από το εσωτερικό των τραπεζών.
Στην Πειραιώς έχει υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση της διοίκησης, έχει στελεχωθεί η τράπεζα πλήρως όχι μόνο σε τοπ επίπεδο management αλλά και στα μεσαία στελέχη.
Στην Alpha bank δεν μπορεί να τεθεί θέμα…για τον απλό λόγο ότι η τράπεζα θα εμφανίζει τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες.
4)Τα υφιστάμενα τραπεζικά στελέχη και οι υπάρχουσες διοικήσεις διαθέτουν μεγάλη γνώση, μεγάλη εμπειρία, γνωρίζουν πως λειτουργεί το ελληνικό banking και οποιοσδήποτε πειραματισμός μόνο ζημία θα προκαλέσει.

H άποψη μας είναι ξεκάθαρη.
Το πρόβλημα στις τράπεζες δεν ήταν και δεν είναι το management αλλά το γεγονός ότι η μεγάλη εικόνα δηλαδή η εθνική οικονομία είναι μονίμως προβληματική που προκαλεί και παράγει ακατάπαυστα συνεχώς ζημίες.  

Τι αναφέρουν τα δύο πιο κύρια άρθρα 32 και 34 της BRRD

Άρθρο 32 - Νόμος 4335/2015 (Ενσωμάτωση BRRD) –

Προϋποθέσεις εξυγίανσης
1. Η αρχή εξυγίανσης προβαίνει σε ενέργειες εξυγίανσης σε σχέση με ίδρυμα μόνο εφόσον κρίνει ότι πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) η αρμόδια αρχή διαπιστώνει, κατόπιν διαβούλευσης με την αρχή εξυγίανσης, ότι το ίδρυμα τελεί σε κατάσταση αφερεγγυότητας ή επαπειλούμενης αφερεγγυότητας,
β) λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική στιγμή και άλλες σχετικές περιστάσεις, δεν προσδοκάται εύλογα ότι εναλλακτικά μέτρα προερχόμενα από τον ιδιωτικό τομέα (συμπεριλαμβανομένων των μέτρων του ΘΣΠ) ή εποπτικές ενέργειες (συμπεριλαμβανομένων των μέτρων έγκαιρης παρέμβασης ή της απομείωσης ή της μετατροπής των σχετικών κεφαλαιακών μέσων σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 59) θα αποτρέψουν την αφερεγγυότητα του ιδρύματος εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.
γ) η ενέργεια εξυγίανσης είναι αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ειδικότερα απαιτείται για την επίτευξη ενός ή περισσότερων στόχων εξυγίανσης κατά το άρθρο 31, και είναι αναλογική προς αυτούς, ενώ με την εκκαθάριση του ιδρύματος κατά τις συνήθεις διαδικασίες αφερεγγυότητας οι εν λόγω στόχοι εξυγίανσης δεν θα επιτυγχάνονταν στον ίδιο βαθμό.
2. Η προηγούμενη λήψη μέτρων έγκαιρης παρέμβασης σύμφωνα με το άρθρο 27 δεν αποτελεί προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ενέργειας εξυγίανσης.
3. Για τους σκοπούς της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 ένα ίδρυμα θεωρείται ότι τελεί σε κατάσταση αφερεγγυότητας ή επαπειλούμενης αφερεγγυότητας αν συντρέχει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) το ίδρυμα παραβιάζει ή υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις βάσει των οποίων κρίνεται ότι πρόκειται να παραβιάσει στο εγγύς μέλλον τις προϋποθέσεις της αδειοδότησής του, κατά τρόπο που θα δικαιολογούσε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του από την αρμόδια αρχή, μεταξύ άλλων, διότι το ίδρυμα έχει υποστεί ή είναι πιθανόν να υποστεί ζημίες οι οποίες θα εξαντλήσουν το σύνολο ή σημαντικό μέρος των ιδίων κεφαλαίων του,
β) τα στοιχεία ενεργητικού του ιδρύματος υπολείπονται, ή υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις βάσει των οποίων κρίνεται ότι πρόκειται, στο εγγύς μέλλον, να υπολείπονται, των υποχρεώσεών του,
γ) το ίδρυμα δεν είναι σε θέση ή υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία βάσει των οποίων κρίνεται ότι το ίδρυμα δεν πρόκειται να είναι σε θέση, στο εγγύς μέλλον, να εξοφλήσει τις οφειλές του ή να ανταποκριθεί σε άλλες υποχρεώσεις του όταν αυτές καταστούν απαιτητές,
δ) όταν απαιτείται έκτακτη δημόσια χρηματοοικονομική στήριξη εκτός εάν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σοβαρή διαταραχή στην εθνική οικονομία και να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η έκτακτη δημόσια χρηματοοικονομική στήριξη λαμβάνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μορφές:
αα) κρατική εγγύηση για την κάλυψη διευκολύνσεων ρευστότητας που παρέχεται από την κεντρική τράπεζα σύμφωνα με τους όρους που διέπουν τη λειτουργία της,
ββ) κρατική εγγύηση για νεοεκδοθείσες υποχρεώσεις,
ή
γγ) εισφορά ιδίων κεφαλαίων ή αγορά κεφαλαιακών μέσων σε τιμές και με όρους που δεν παρέχουν πλεονέκτημα υπέρ του ιδρύματος, εφόσον δεν συντρέχουν ούτε οι περιστάσεις των περιπτώσεων α', β' ή γ' της παρούσας παραγράφου ούτε οι περιστάσεις που εκτίθενται στις παραγράφους 2 και 9 του άρθρου 59 κατά τη στιγμή της χορήγησης της κρατικής στήριξης.
4. Σε καθεμία από τις υποπεριπτώσεις αα', ββ' και γγ' της περίπτωσης δ' της παραγράφου 3, τα αναφερόμενα εγγυοδοτικά ή ισοδύναμα μέτρα περιορίζονται σε φερέγγυα ιδρύματα και υπόκεινται στην τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ. Τα μέτρα αυτά έχουν προληπτικό και προσωρινό χαρακτήρα, είναι αναλογικά ως προς την αντιμετώπιση των συνεπειών της σοβαρής διαταραχής και δεν χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν ζημίες που το ίδρυμα ήδη έχει υποστεί ή είναι πιθανό να υποστεί στο εγγύς μέλλον.
Τα μέτρα στήριξης της υποπερίπτωσης γγ) της περίπτωσης δ' της παραγράφου 3 περιορίζονται στις αναγκαίες εισφορές για την αντιμετώπιση της έλλειψης κεφαλαίων που έχει διαπιστωθεί στο πλαίσιο των ασκήσεων προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων σε επίπεδο εθνικό, ενωσιακό ή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM), στο πλαίσιο του ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού ή ισοδύναμων ελέγχων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ε.Α.Τ. ή της αρμόδιας αρχής.

Άρθρο 34 - Νόμος 4335/2015 (Ενσωμάτωση BRRD) - Γενικές αρχές που διέπουν την εξυγίανση

1. Η αρχή εξυγίανσης όταν πρόκειται να εφαρμόσει μέτρα εξυγίανσης και να ασκήσει εξουσίες εξυγίανσης λαμβάνει κάθε ενδεδειγμένο μέτρο προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ενέργεια εξυγίανσης εφαρμόζεται σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές:
α) οι μέτοχοι του υπό εξυγίανση ιδρύματος υφίστανται πρώτοι τις ζημίες,
β) οι πιστωτές του ιδρύματος υπό εξυγίανση υφίστανται ζημίες μετά τους μετόχους, σύμφωνα με τη κατάταξη των απαιτήσεών τους στο πλαίσιο των συνήθων διαδικασιών αφερεγγυότητας, εκτός εάν ρητώς ορίζει διαφορετικά ο παρών νόμος,
γ) το διοικητικό συμβούλιο και τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του υπό εξυγίανση ιδρύματος αντικαθίστανται, εκτός από περιπτώσεις κατά τις οποίες η παραμονή τους, εν όλω ή εν μέρει, κατά τις περιστάσεις, κρίνεται από την αρχή εξυγίανσης αναγκαία για την επίτευξη των στόχων της εξυγίανσης,
δ) το διοικητικό συμβούλιο και τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του ιδρύματος υπό εξυγίανση παρέχουν κάθε απαραίτητη βοήθεια για την επίτευξη των στόχων εξυγίανσης,
ε) λαμβάνεται κατά τις περιστάσεις μέριμνα, ώστε τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που τυχόν φέρουν αστική ή ποινική ευθύνη για την αφερεγγυότητα του ιδρύματος να καθίστανται υπόλογα σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις,
στ) εκτός αντιθέτου διατάξεως του παρόντος νόμου, οι πιστωτές της ιδίας τάξεως τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης,
ζ) κανένας πιστωτής δεν υφίσταται μεγαλύτερες ζημίες από εκείνες που θα είχε υποστεί εάν το ίδρυμα ή η οντότητα που αναφέρεται στις περιπτώσεις β', γ' ή δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 είχε εκκαθαριστεί κατά τις συνήθεις διαδικασίες αφερεγγυότητας, σύμφωνα με τις διασφαλίσεις των άρθρων 73 έως 75,
η) οι εγγυημένες καταθέσεις προστατεύονται πλήρως και
θ) η ενέργεια εξυγίανσης πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διασφαλίσεις του παρόντος νόμου.
2. Σε περίπτωση που ένα ίδρυμα είναι μέλος ομίλου, με την επιφύλαξη του άρθρου 31, η αρχή εξυγίανσης εφαρμόζει τα μέτρα εξυγίανσης και ασκεί τις εξουσίες εξυγίανσης κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις στα λοιπά μέλη του ομίλου και στο σύνολο του ομίλου, καθώς και τις δυσμενείς επιπτώσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ΕΕ και τα κράτη - μέλη, ιδίως δε στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.
3. Όταν η αρχή εξυγίανσης πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα εξυγίανσης και να ασκήσει τις εξουσίες εξυγίανσης, μεριμνά, εφόσον συντρέχει περίπτωση, για τη συμμόρφωση με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.
4. Όταν σε ίδρυμα ή οντότητα που αναφέρεται στις περιπτώσεις β', γ' ή δ' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 εφαρμόζεται η εντολή μεταβίβασης, ο διαχωρισμός περιουσιακών στοιχείων ή συνιστάται μεταβατικό ίδρυμα, τα άρθρα 4 και 5 του π.δ. 178/2002 (Α' 162) δεν εφαρμόζονται και οι συμβάσεις εργασίας δεν μεταφέρονται.
5. Κατά την εφαρμογή των μέτρων εξυγίανσης και την άσκηση των εξουσιών εξυγίανσης, η αρχή εξυγίανσης, όποτε ενδείκνυται, ενημερώνει και ζητά τη γνώμη των εκπροσώπων των εργαζομένων.
6. Η αρχή εξυγίανσης εφαρμόζει μέτρα εξυγίανσης και ασκεί εξουσίες εξυγίανσης λαμβάνοντας υπόψη τυχόν ακολουθούμενη πρακτική σχετικά με την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης