Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών καταρτίζει η Κομισιόν, εάν δεν υπάρξει συμφωνία

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών καταρτίζει η Κομισιόν, εάν δεν υπάρξει συμφωνία
Η Κομισιόν καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Σχέδια έκτακτης ανάγκης για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών καταρτίζει η Κομισιόν, σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν κατορθώσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές.
"Η Κομισιόν καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα", αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο ανώτατες πηγές.
Κατά τις πληροφορίες, κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν και αναζητούν τρόπους διαχείρισης ενδεχόμενης χρεοκοπίας των ελληνικών τραπεζών, αλλά και άλλων παρεμφερών γεγονότων που δύνανται να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στους επενδυτές.
Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, το σύνολο των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών έχει λάβει επιστολές από ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Στις εν λόγω επιστολές φέρεται πως τίθεται το ερώτημα προς τις ελληνικές τράπεζες για το εάν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία.
"Δεν είναι εύκολο να σπάσει ο φαύλος κύκλος της σύνδεσης μεταξύ του κράτους και των τραπεζών", δηλώνει στο Bloomberg ο Nicolas Veron του Peterson Institute for International Economics.
"Οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες.
Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο θωρακισμένες, όσο σήμερα, ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις", είχε δηλώσει στις 13 Μαΐου η επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας (SSM), Daniele Nouy.
"Eάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε αμέσως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες", επισημαίνει από την πλευρά του ο Diego Valiante του Centre for European Policy Studies.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης