Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μέσα σε λίγες ημέρες η Πειραιώς έχει αυξηθεί +100% και ο στόχος των 0,55 ευρώ ή επιπλέον άνοδος +35%

Μέσα σε λίγες ημέρες η Πειραιώς έχει αυξηθεί +100% και ο στόχος των 0,55 ευρώ ή επιπλέον άνοδος +35%
Η Πειραιώς είναι μια τράπεζα με 89-90 δισ. ενεργητικό ή 57 δισ. μέσο σταθμισμένο ενεργητικό με κεφάλαια με όρους φουλ Βασιλείας ΙΙΙ περίπου 6,5 δισ.
Μέσα σε ελάχιστες ημέρες η Πειραιώς έχει ενισχυθεί +100% στο χρηματιστήριο φθάνοντας στα 0,4170 ευρώ έναντι του ιστορικού χαμηλού στα 0,1960 ευρώ στις 21 Απριλίου του 2015.
Τι συμβαίνει;
Ο τίτλος της Πειραιώς είχε δεχθεί ισχυρότατη πίεση καταγράφοντας καθημερινά νέα ιστορικά χαμηλά.
Οι προσδοκίες για συμφωνία επαναφέρει τους αγοραστές, ενώ hedge funds που έβλεπαν την περιουσία τους να απαξιώνεται έχουν ενεργοποιηθεί και αγοράζουν μετοχές της Πειραιώς συμβάλλοντας στην ανάκαμψη του τίτλου.
Ειδικά στον τίτλο της Πειραιώς είχε υπάρξει ακραία στρέβλωση.
Η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας κατακρημνίστηκε στα 1,1 δισεκ ευρώ ή 0,1960 ευρώ ανά μετοχή και μετά την πρόσφατη ανάκαμψη η κεφαλαιοποίηση έχει βρεθεί στα 2,5 δισεκ.  
Η Πειραιώς διαθέτει 29% ξένους επενδυτές ενώ το ΤΧΣ με 67% είναι ο μέτοχος της καταστατικής πλειοψηφίας.
Η Πειραιώς είναι μια τράπεζα με 89-90 δισεκ. ενεργητικό ή 57 δισεκ. μέσο σταθμισμένο ενεργητικό με κεφάλαια με όρους φουλ Βασιλείας ΙΙΙ περίπου 6,5 δισεκ. ευρώ χωρίς τις προνομιούχες που έχουν αποπληρωθεί.
Το DTA ο αναβαλλόμενος φόρος φθάνει τα 3,6 δισεκ. εκ των οποίων 1,3 δισεκ. προήλθε από το PSI+ και 2,3 δισεκ. από ζημίες δανείων.
Η τράπεζα διαθέτει συνολικά 29 δισεκ. προβληματικά δάνεια με 57% coverage ratio.
To ζητούμενο είναι συμβαίνει κάτι στην Πειραιώς ή οι πωλήσεις από hedge funds σχετίζονται με την δραματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας;
Όχι δεν συμβαίνει κάτι με την Πειραιώς ειδικά πέραν των προβλημάτων κεφαλαίων και ρευστότητας που αντιμετωπίζουν και οι 4 συστημικές τράπεζες.
Δεν υπάρχει ειδικό πρόβλημα αλλά κλαδικό πρόβλημα.
Η Πειραιώς με 6,5 δισεκ. κεφάλαια με φουλ εφαρμογή της Βασιλείας ΙΙΙ εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 2,5 δισεκ. που αυτό σημαίνει P/BV 0,38 το χαμηλότερο στην αγορά.
Το 1 ευρώ κεφαλαίων στην Πειραιώς αποτιμάται 0,38 ευρώ αυτό ονομάζεται ακραία και εξωφρενική στρέβλωση.
Υπάρχει εξήγηση για την στρέβλωση αυτή;
Η Πειραιώς αντιπροσωπεύει την εθνική οικονομία.
Είναι μια μεγάλη τράπεζα – η δεύτερη μεγαλύτερη με βάση το ενεργητικό αλλά πρώτη σε όλα τα μερίδια αγοράς – και αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο χώρας.
Μια τράπεζα με τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς εμφανίζει και τους μεγαλύτερους κινδύνους ρίσκου απόρροια της διάχυτης ανησυχίας για την τύχη της Ελλάδος.
Εφόσον υπάρξει συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ η μετοχή της Πειραιώς θα πρέπει να επανέλθει στην ζώνη των 0,80 ευρώ που είναι η δίκαιη της τιμή δηλαδή άνοδος +250% σε μια σταθεροποιημένη οικονομία από τα ιστορικά της χαμηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης