Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των 10 υποψηφίων για το ΤΧΣ – Συμμετέχει και ο Γ. Μιχελής

tags :
Ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των 10 υποψηφίων για το ΤΧΣ – Συμμετέχει και ο Γ. Μιχελής
Με βάση ενδείξεις η διαδικασία των αξιολογήσεων για το ΤΧΣ θα ολοκληρωθεί έως τις 13-15 Μαΐου
Ξεκινάει σήμερα 4 Μαίου η διαδικασία αξιολόγησης των 10 υποψηφίων για την θέση του προέδρου και δύο θέσεις στο Γενικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικά μέλη του Ταμείου χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Μεταξύ των υποψηφίων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης πρώην αντιπρόεδρος στην Πειραιώς, ο Γιώργος Μιχελής που είχε προταθεί για την θέση του CEO στην Εθνική τράπεζα και ο Χάρης Κύρκος πρώην αντιπρόεδρος στο ΤΧΣ.
Με βάση ενδείξεις η διαδικασία των αξιολογήσεων θα ολοκληρωθεί έως τις 13-15 Μαΐου με πιθανότερο πρόεδρο τον Γιώργο Μιχελή (δεν είναι δεδομένο)
Όπως έχουμε επισημάνει η υφιστάμενη νομοθεσία δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα, ενώ ο διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πραγματοποιήθηκε με τον υφιστάμενο νόμο.
Μόνο αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός και αλλάξει ο νόμος και εν συνεχεία προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την θέση του προέδρου του ΤΧΣ μπορεί ο Ρουμελιώτης να αναλάβει πρόεδρος στο Ταμείο.
Ο νόμος ορίζει
1)ότι δεν μπορεί τραπεζικό στέλεχος που εργάστηκε τα 3 τελευταία χρόνια σε τράπεζα να αναλάβει την θέση του προέδρου του ΤΧΣ λόγω ασυμβίβαστου.
2)Τραπεζικό στέλεχος που λάμβανε πάνω από 100.000 ευρώ από τράπεζα επίσης δεν μπορεί να αναλάβει πρόεδρος στο ΤΧΣ.
3)Συνολικά 60 ημέρες από την παραίτηση του προέδρου αν δεν έχει καλυφθεί η θέση το Ταμείο δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση, παραλύει μέχρι να πληρωθεί η θέση του Προέδρου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι 60 ημέρες ολοκληρώνονται στις 22 Μαΐου του 2015.
Ο Π. Ρουμελιώτης ένα ικανότατο στέλεχος δεν μπορεί να αναλάβει την θέση του προέδρου γιατί εμπίπτει σε δύο από τις απαγορεύσεις του νόμου.
Μόνο αν ακυρωθεί ο υφιστάμενος διαγωνισμός, αλλάξει ο νόμος και προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός ο Ρουμελιώτης μπορεί να αναλάβει πρόεδρος στο ΤΧΣ.
Με τον υφιστάμενο νόμο είναι αδύνατο να αναλάβει πρόεδρος του ΤΧΣ.

Πρώτη ενημέρωση: 08:14, Δευτέρα 4 Μαϊου 2015

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης