Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το νέο μνημόνιο έρχεται τον Ιούνιο με δάνειο 26 δισ. και συνολικά 38 δισ χρηματοδότηση με πλήρη αποδοχή των μεταρρυθμίσεων

Το νέο μνημόνιο έρχεται τον Ιούνιο με δάνειο 26 δισ. και συνολικά 38 δισ χρηματοδότηση με πλήρη αποδοχή των μεταρρυθμίσεων
Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να υπογράψει όλο το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που ζητάει η ΕΕ και το ΔΝΤ - και θα το πράξει μετά βεβαιότητας 
Πριν περίπου 11 ημέρες στις 23 Απριλίου με βάση ανώτατη πολιτική πηγή αναφέραμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αλλάξει την ατζέντα και θα προτείνει ενοποίηση της 4μηνης δανειακής σύμβασης με το νέο δάνειο του Ιουνίου την τελική διαπραγμάτευση, ωστόσο αυτό είναι το σχέδιο, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι το σχέδιο αυτό θα γίνει αποδεκτό.
Ήδη η κυβέρνηση έχει ενημέρωσει ότι αναμένει συμφωνία πλέον αρχές Ιουνίου όπου δεν θα αφορά την 4μηνη παράταση του μνημονίου αλλά την νέα δανειακή σύμβαση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το σκεπτικό του σχεδίου αυτού.
Η κυβέρνηση χρονοτριβούσε σκόπιμα καθώς ροκάνιζε τον χρόνο ώστε να εξαντλήσει την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.
Στόχος ήταν το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί να δέσει με το νέο δάνειο των 26 δισεκ. ώστε η κυβέρνηση να μην υποχρεωθεί σε δύο φάσεις μεταρρυθμίσεων που θα ήταν πολιτική αποτυχία.
Αν είχε συμφωνήσει στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων τον Μάρτιο, όταν θα ολοκληρωνόταν η 4μηνη δανειακή σύμβαση και ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις για το νέο δάνειο η ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωνόταν σε νέες μεταρρυθμίσεις.
Ροκανίζοντας τον χρόνο ενοποιεί 4μηνη παράταση της δεύτερης δανειακής σύμβασης με το νέο δάνειο και θα αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις για το νέο δάνειο.
Αυτό ήταν το σκεπτικό με βάση το οποίο η κυβέρνηση ροκάνισε τον χρόνο σκόπιμα….χωρίς συμφωνία έως σήμερα.
Με βάση ορισμένες πηγές η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει σε  νέο δάνειο μάλλον 26 δισεκ. ενώ θα προστεθούν και  τα 7,2 δισεκ. του παλαιού δανείου καθώς και 3 δισεκ. αύξηση εντόκων καθώς και τα 1,92 δισεκ. από τα κέρδη των ομολόγων των κεντρικών τραπεζών.
Συνολικά όλο το πακέτο χρηματοδότησης νέο και παλαιό δάνειο και άλλες πηγές θα φθάνει τα 38 δισεκ. ευρώ…
Πρακτικά το νέο δάνειο θα είναι το τρίτο μνημόνιο που θα υπογράψει η Ελλάδα υποχρεωτικά – με οριζόντιες και κάθετες μεταρρυθμίσεις –
Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να υπογράψει όλο το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που ζητάει η ΕΕ και το ΔΝΤ - και θα το πράξει μετά βεβαιότητας - ωστόσο θέλει να εξασφαλίσει ότι θα είναι και το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων με ασφαλιστικό, εργασιακά και όλες τις κόκκινες γραμμές οι οποίες θα μετεξελιχτούν σε ροζ.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:11 3 Μαίου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης