Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλη βελτίωση σε εληνικά ομόλογα και CDS - Οι ψύχραιμοι επενδυτές κυριαρχούν

Μεγάλη βελτίωση σε εληνικά ομόλογα και CDS - Οι ψύχραιμοι επενδυτές κυριαρχούν
Σημειώνεται μεγάλη βελτίωση στα ομόλογα και CDS μετά τις πρόσφατες ακρότητες....
Μεγάλη βελτίωση καταγράφεται στα ελληνικά ομόλογα και τα CDS απόρροια κυρίως του γεγονότος ότι κυριαρχούν οι ψύχραιμοι επενδυτές, ενώ κόπασαν και οι κινδυνολογικές αναφορές ανώριμων και ανεγκέφαλων πολιτικών για Grexit, χάος και bank run.
Είναι γεγονός ότι στο ελληνικό 10ετές ομόλογο που είναι και το ομόλογο αναφοράς κάθε χώρας παγκοσμίως έχει παρατηρηθεί ουσιαστική βελτίωση, δεν έχουμε φθάσει στο 5% αλλά σίγουρα υπάρχει αποκλιμάκωση των πιέσεων.
Το υψηλό στην απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου ήταν 9,31% στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 και έχει υποχωρήσει πλέον στο 8,41% με τάσεις περαιτέρω αποκλιμάκωσης.
Το υψηλό στην απόδοση του 3ετούς ελληνικού ομολόγου ήταν 11,29% στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 και έχει υποχωρήσει πλέον στο 9,54% με τάσεις περαιτέρω αποκλιμάκωσης.
Το ελληνικό CDS στο 5ετές ομόλογο έχει υποχωρήσει στις 1058 μονάδες βάσης από 1155 μονάδες βάσης πρόσφατα.
(Στα ομόλογα το benchmark δηλαδή το ομόλογο αναφοράς παγκοσμίως είναι το 10ετές από όπου προκύπτει και το benchmark spreads.
Στα CDS στο Credit Default Swaps το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας αφορά 5ετία και αποτελεί benchmark).

Που οφείλεται η βελτίωση στα ομόλογα;

Οι λόγοι της βελτίωσης είναι δύο
1)Κυριαρχούν στην αγορά οι ψύχραιμοι επενδυτές, αυτοί που κατανοούν ότι η Ελλάδα ότι και να συμβεί θα παραμείνει στο ευρώ.
Οι δηλώσεις από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα παραμείνουν στο ευρώ και ο δραστικός περιορισμός της κινδυνολογίας για Grexit και άλλες αστειότητες έχουν βοηθήσει ώστε σταδιακά να καταγράφεται βελτίωση.
2)Με όλες αυτές τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, υπάρχουν επενδυτές που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει τους 180 βουλευτές και έτσι να παραμείνει η κυβέρνηση.
Ωστόσο η βελτίωση αυτή είναι εύθραυστη καθώς με οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη το κλίμα άμεσα μπορεί να αλλάξει...

Σημαντική βελτίωση με άνοδο τιμών και πτώσης απόδοσης στο ελληνικό 10ετές ομόλογο από 9,31% στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 στο 8,48%




Embedded image permalink


Η πορεία του 3ετούς ομολόγου από 11,29% στις 12 Δεκεμβρίου του 2014, υποώρησε στο 9,54%




Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης