Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η αποδοχή του Προβόπουλου από τις αγορές τον φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο – Πιθανή η αξιοποίηση του

Η αποδοχή του Προβόπουλου από τις αγορές τον φέρνει στο πολιτικό προσκήνιο – Πιθανή η αξιοποίηση του
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ο Προβόπουλος θα αξιοποιηθεί από την Ελλάδα.
Ο Γιώργος Προβόπουλος δεν είναι μόνο ένας πετυχημένος Κεντρικός Τραπεζίτης, είναι ένας έμπειρος τεχνοκράτης, με άριστες σχέσεις στην ΕΚΤ και κυρίως αξιόλογος άνθρωπος.
Ο Γιώργος Προβόπουλος διαχειρίστηκε την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος επιτυχώς.
Κατάφερε σε συνεργασία με τις εθνικές αρχές, την ΕΚΤ και στις τράπεζες, να διασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου δύο φορές, να διασφαλίσει την ρευστότητα του κλάδου κάτω από ακραίες και απαγορευτικές συνθήκες και απέδειξε περίτρανα ότι είναι ο άνθρωπος των κρίσεων.
Περιστοιχιζόταν από μια ικανή ομάδα αξιόλογων στελεχών και το team αυτό κατάφερε να διασώσει το τραπεζικό σύστημα σε μια χρεοκοπημένη χώρα.
Σχεδίασε και χειρίστηκε επιτυχώς την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία των ελληνικών τραπεζών.
Σχεδίασε και διαχειρίστηκε επιτυχώς το νόμο για το resolution δηλαδή την διάσπαση σε good και bad bank των τραπεζών που δεν είχε ποτέ υπάρξει στην ελληνική τραπεζική ιστορία
Σχεδίασε και διαχειρίστηκε επιτυχώς το ακραίο bank run στις καταθέσεις, υπήρχαν μέρες εκείνη την σκοτεινή περίοδο του 2012 όπου μέσα σε μια μέρα έφευγαν 2 και 3 δισεκ. ευρώ.
Σχεδίασε και διαχειρίστηκε επιτυχώς τον νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Βοήθησε τα μέγιστα τον ρόλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και άλλαξε στην κυριολεξία την δομή του κλάδου σχεδιάζοντας 4 σχετικά ισότιμες τράπεζες που θα αναλάμβαναν την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Διασφάλισε με τρόπο απόλυτο ώστε να μην μεταδοθεί η κρίση της Κύπρου στην Ελλάδα και αποφασίστηκε να πουληθούν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες.  
Ο Προβόπουλος απέδειξε τις ικανότητες του και άφησε έργο που για πολλά χρόνια θα μνημονεύεται από όσους έχουν τραπεζική κρίση.
Ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός από εμπάθεια ή επειδή ήθελε να βολέψει τον Στουρνάρα στην ΤτΕ όπερ και εγένετο άδειασε τον πιο ικανό έλληνα κεντρικό τραπεζίτη εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδος.
Πρόταξε το προσωπικό συμφέρον ο Σαμαράς και όχι το εθνικό συμφέρον.
Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ, παρ΄ ότι γνωρίζει ότι ο Προβόπουλος δεν είναι αριστερός, παρ΄ ότι στο παρελθόν είχαν έρθει σε κόντρα…αναγνωρίζει τις ικανότητες του ζήτησε να τον συναντήσει ώστε να τον ενημερώσει κυρίως για τρόπους αποτροπής bank run.
Ο Προβόπουλος είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον Τσίπρα είδε απέναντι του ένα αρχηγό κόμματος που πρότασσε το εθνικό συμφέρον και έδειχνε ενδιαφέρον για το εθνικό συμφέρον.
Ο Προβόπουλος θεωρείται από τις αγορές ένας αξιόπιστος τεχνοκράτης, ικανός Κεντρικός Τραπεζίτης που εμπνέει εμπιστοσύνη και οι ισχυροί θεσμοί της ΕΕ και της ΕΚΤ τον εμπιστεύονται.
Ο Προβόπουλος είναι πολύ πιθανό να αξιοποιηθεί είτε σε πολιτικό ρόλο, είτε σε θεσμικό.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί πολλά μέχρι και για πρωθυπουργό…έχει αναφερθεί.
Ωστόσο νομίζουμε ότι ο Προβόπουλος είναι ένας θεσμικός – τεχνοκρατικός πυλώνας ασφαλείας της Ελλάδος.
Το πρόσωπο του εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους τους κομματικούς χώρους και σίγουρα αποτελεί υπερκομματική προσωπικότητα που έχει ισχυρούς δεσμούς και επαφές με την ΕΕ και κυρίως με την ΕΚΤ.
Η Ελλάδα χρειάζεται τέτοιους ικανούς έλληνες σε καίρια εθνικά πόστα, πρώτα πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον και μετά το κομματικό.
Ο Προβόπουλος αποτελεί ένα πυλώνα ασφάλειας, αξιοπιστίας και σοβαρότητας που δύσκολα βρίσκει η Ελλάδα.
Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι ο Προβόπουλος θα αξιοποιηθεί από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης