Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου: Στα τέλη του 2014 θα επιστρέψει η μετοχή στα Χρηματιστήρια Αθήνας και Κύπρου – Γιατί άλλαξε το χρονοδιάγραμμα

tags :
Τράπεζα Κύπρου: Στα τέλη του 2014 θα επιστρέψει η μετοχή στα Χρηματιστήρια Αθήνας και Κύπρου – Γιατί άλλαξε το χρονοδιάγραμμα
Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου η Τράπεζα Κύπρου
Στα τέλη του 2014 αναμένεται να επιστρέψει στο στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η αλλαγή του χρονοδιαγράμματος για επαναδιαπραγμάτευση της μετοχής στις δύο αγορές κατέστη αναγκαία λόγω των αναμενόμενων αποτελεσμάτων των stress tests και της επικείμενης ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας στις 20 Νοεμβρίου.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δήμητρα Καλογήρου σε δηλώσεις της στο κυπριακό StockWatch ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 ώρες μετά την επίσημη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των πανευρωπαϊκών αποτελεσμάτων των stress tests από την ΕΚΤ, θα συνέλθει το ΔΣ της ΕΚ για να λάβει απόφαση σε σχέση με το νέο χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί για επιστροφή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στα χρηματιστήρια Λευκωσίας και Αθηνών.
«Στην ατζέντα του ΔΣ της ΕΚ την ερχόμενη Δευτέρα κυρίαρχο θέμα θα είναι η Τράπεζα Κύπρου», σημείωσε η κ. Καλογήρου, η οποία τόνισε πως «εκ των πραγμάτων η εξέταση του ενημερωτικού δελτίου της BOCY δεν μπορεί να εγκριθεί, καθώς θα πρέπει να περιληφθούν σε αυτό τα στοιχεία που θα προκύψουν από τα stress tests τα οποία θεωρούνται ουσιώδη για τους μετόχους και γενικότερα για το επενδυτικό κοινό».
Πρόσθεσε ότι η ΕΚ θα εξετάσει τους λόγους που επιβάλλουν τη μετάθεση του στόχου για επιστροφή της μετοχής στα χρηματιστήρια και πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσθήκης των οποιωνδήποτε νέων στοιχείων προκύψουν, κυρίως από τα stress tests.
Η Τράπεζα βρίσκεται εκτός χρηματιστηρίου από τα μέσα Μαρτίου 2013 και έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να εισαχθεί τόσο στα δύο χρηματιστήρια όσο και σε άλλα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης