Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Longview Economics: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φτάσει σε μόλις 10 δολ. τα επόμενα 6 με 8 χρόνια

tags :
Longview Economics: Το πετρέλαιο θα μπορούσε να φτάσει σε μόλις 10 δολ. τα επόμενα 6 με 8 χρόνια
Οι εξελίξεις με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν πραγματικά πολύ σημαντικές, καθώς το 70% του πετρελαίου χρησιμοποιείται στις μεταφορές 
Οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να καταρρεύσουν σε μόλις 10 δολ. ανά βαρέλι τα επόμενα έξι με οχτώ χρόνια καθώς τα εναλλακτικά καύσιμα συνεχίζουν να προσελκύουν όλο και περισσότερος επενδυτές.
Αυτό δήλωσε στο CNBC, o Chris Watling διευθύνων σύμβουλος της Longview Economics.
Εν όψει του 2018, ο Watling αναγνώρισε ότι ένας βασικός καταλύτης για την αγορά πετρελαίου θα ήταν πιθανώς η αρχική δημόσια προσφορά της Saudi Aramco (IPO) κατά το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Και όταν ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο ο κρατικός πετρελαϊκό όμιλος της Σαουδικής Αραβίας να εισαχθεί στα διεθνή χρηματιστήρια, ο ίδιος απάντησε: «λοιπόν, νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα πριν το πετρέλαιο φτάσει στα 10 δολ. ανά βαρέλι».
Ενώ ο Watling εξήγησε ότι δεν περίμενε απαραίτητα μια τόσο μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου τις προσεχείς εβδομάδες ή μήνες, υποστήριξε ότι μακροπρόθεσμα «ό,τι συμβαίνει με τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πραγματικά πολύ σημαντικό» δεδομένου ότι το 70% περίπου του πετρελαίου χρησιμοποιείται στις μεταφορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης