Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Διάστημα, το νέο μεγάλο «στοίχημα» των κολοσσών της Wall Street

tags :
Morgan Stanley: Διάστημα, το νέο μεγάλο «στοίχημα» των κολοσσών της Wall Street
Προς το παρόν, η βιομηχανία του διαστήματος εκτιμάται στα 350 δισ. δολάρια παγκοσμίως
Το διάστημα κεντρίζει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων κολοσσιαίων εταιρειών της Wall Street, όπως διαπιστώνει (και) η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley, η οποία εκτιμά πως οι συνολικές επενδύσεις -ιδιωτικών εταιρειών- στον κλάδο θα εκτοξευθούν στα 1,1 τρισ. δολάρια μέχρι το 2040, ενώ η «bullish» πρόβλεψη κάνει λόγο για 1,75 τρισ. δολάρια!
Προς το παρόν, η βιομηχανία του διαστήματος εκτιμάται στα 350 δισ. δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Satellite Industry Association που επικαλείται η τράπεζα.
Το ήμισυ των επενδύσεων αφορά στην τεχνολογία ευρυζωνικών δορυφορικών συνδέσεων.
Παράλληλα, η Morgan Stanley θεωρεί πολλά υποσχόμενο κλάδο την παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο σε υποανάπτυκτα μέρη του κόσμου, αλλά και την εθνική ασφάλεια.



Ενδεικτικά, η τράπεζα σημειώνει ότι οι στρατιωτικές δαπάνες των Η.Π.Α. υπερβαίνουν τα 600 δισ. δολάρια ετησίως, σε σύγκριση με τον ετήσιο προϋπολογισμό της NASA ύψους 20 δισ. δολαρίων.
«Φαίνεται να υπάρχει σημαντικό περιθώριο για αύξηση των επενδύσεων στο διάστημα.
Βέβαια, η άποψή μας αντισταθμίζεται από την αναγνώριση των πραγματικών δημοσιονομικών περιορισμών», αναφέρεται.



Η τράπεζα σχολιάζει ότι οι επενδυτές που αναζητούν δημόσια χρεόγραφα ενδέχεται να δυσκολεύονται να επενδύσουν στην εξερεύνηση του διαστήματος, λόγω των περιορισμένων επιλογών και σημαντικού κινδύνου και αβεβαιότητας.
Ωστόσο, οι μεγάλες εταιρείες διαθλετουν τα κεφάλαια, με τους Jeff Bezos και Elon Musk, ιδρυτές των Amazon και Tesla αντίστοιχα, να έχουν διεισδύσει στον κλάδο, μέσω των Blue Origin και SpaceX.
Η Morgan Stanley επισημαίνει τις εταιρείες που είναι εκτεθειμένες στον κλάδο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης