Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Οι πετρελαιοπαραγωγοί θα ωφεληθούν μόνο εάν το πετρέλαιο παραμείνει πάνω από τα 50 δολ.

tags :
Moody's: Οι πετρελαιοπαραγωγοί θα ωφεληθούν μόνο εάν το πετρέλαιο παραμείνει πάνω από τα 50 δολ.
Οι Αμερικανοί πετρελαιοπαραγωγοί δεν ωφεληθούν εάν το πετρέλαιο δεν παραμείνει πάνω από τα 50 δολ.
Οι τιμές του πετρελαίου κάτω από τα 50 δολάρια απλά δεν πρόκειται να μειώσουν το αμερικανικό σχιστολιθικό πετρέλαιο, αναφέρουν οι αναλυτές της Moody's σε ένα νέο ερευνητικό σημείωμα.
Οι εταιρείες εξόρυξης και παραγωγής κατάφεραν να μειώσουν το κόστος τους, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν στα τέλη του 2014. Ωστόσο, η Moody's πιστεύει ότι θα είναι δύσκολο για τις εταιρείες που κάνουν εξόρυξης να κάνουν μεγαλύτερες μειώσεις και οποιαδήποτε μείωση θα αντισταθμιστεί από την ανάκαμψη των τιμών που χρεώνουν οι εταιρείες πετρελαϊκών υπηρεσιών.
Για το λόγο αυτό, οι εταιρίες εξόρυξης δεν θα είναι σε θέση να σημειώσουν σημαντικές αποδόσεις στο κεφάλαιο που επενδύουν σε μια νέα παραγωγή, εκτός αν οι τιμές του αργού και του φυσικού αερίου των ΗΠΑ συνεργαστούν ανέφερε η Moody's.
«Παρά τις σημαντικά βελτιωμένες δομές κόστους, οι πετρελαϊκές εταιρείες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν σημαντική κεφαλαιακή απόδοση μόνο εάν η τιμή του πετρελαίου WTI ξεπεράσει τα 50 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του φυσικού αερίου Henry Hub είναι τουλάχιστον 3 δολ.» δήλωσε ο Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης