Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προ υποβάθμισης θέτει η Moody's 37 δήμους του Τέξας, μετά το πέρασμα του τυφώνα «Harvey»

tags :
Προ υποβάθμισης θέτει η Moody's 37 δήμους του Τέξας, μετά το πέρασμα του τυφώνα «Harvey»
Το συνολικό ποσό των ομολόγων που κινδυνεύουν με αθέτηση πληρωμής ξεπερνά τα 1,2 δισ. δολάρια
Αν και οι αμερικανικοί οίκοι -Moody's, Standard & Poor's, Fitch- είχαν υπονοήσει στις εκθέσεις τους πως η πιστοληπτική ικανότητα των πολιτειών της χώρας δε θα επηρεαστεί (σίγουρα δε θα επηρεαστεί για το σύνολο των Η.Π.Α.) από τους πρόσφατους φονικούς τυφώνες, η Moody's έθεσε σήμερα (22 Σεπτεμβρίου 2017) υπό καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση 37 δημους και δημόσιους οργανισμούς του Τέξας, της περιοχής που βίωσε όσο καμία άλλη το μένος του «Harvey».
Οι περιοχές που «χτυπήθηκαν» αφορούσαν 39 δήμους και δημόσιους οργανισμούς που αξιολογεί η Moody's (έναντι συνολικού αριθμού 450 για το Τέξας).
Το συνολικό ποσό των ομολόγων που κινδυνεύουν με αθέτηση πληρωμής ξεπερνά τα 1,2 δισ. δολάρια.
Ο οίκος θα λάβει υπόψη του για τις επόμενες αξιολογήσεις (τις επόμενες 60 με 90 ημέρες) το συνολικό απολογισμό των ασύλληπτων ζημιών, αλλά και το κατά πόσο αυτές θα καλυφθούν από τις ασφαλιστικές.
Ο τυφώνας -που άφησε πάνω από 80 νεκρούς στο πέρασμά του- θα μπορούσε να κοστίσει μέχρι και 180 δισ. δολάρια στην πολιτεία του Τέξας, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο κυβερνήτης κ. Greg Abbott, σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα από τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης