Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η Ισπανία θα οδηγήσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2017, με 3% - «Αγκάθι» για την ΕΚΤ οι στάσιμοι μισθοί

tags :
Moody's: Η Ισπανία θα οδηγήσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης το 2017, με 3% - «Αγκάθι» για την ΕΚΤ οι στάσιμοι μισθοί
Για το σύνολο του νομισματικού μπλοκ, ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,2% το 2017
Η ισπανική οικονομία θα πρωταγωνιστήσει στην Ευρωζώνη το τρέχον έτος, καθώς, με εκτιμώμενη ανάπτυξης της τάξης του 3%, θα αποτελέσει την πιο ταχέως ανεπτυσσόμενη χώρα του νομισματικού μπλοκ, σχολιάζει σε ανάλυσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Οι έτερες τρεις μεγάλες οικονομίες, η ιταλική, η γερμανική και η γαλλική, αναμένεται να μεγεθυνθούν κατά 1,4%, 2% και 1,7%, αντίστοιχα, επιδόσεις ενισχυμένες σε σχέση με το 2016.
Για το σύνολο του μπλοκ, ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,2% το 2017, επίδοση κατά 20 μονάδες υψηλότερη από την προηγούμενη εκτίμηση του οίκου.
Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 2,3% -σε ετήσια βάση- το β' τρίμηνο και κατά 2% το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 2,2% και 1,9%, αντίστοιχα.
Η Moody's στέκεται εκ νέου και στις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχολιάζοντας πως οι βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης θα βοηθήσουν το μπλοκ να αντέξει τη νομισματική σύσφιξη.
Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται κάτω από τον στόχο του 2%, η Τράπεζα πιθανότατα να ανακοινώσει ελαφρύ «tapering» του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, τον Οκτώβριο 2017.
«Η τράπεζα δεν χρειάζεται να σπεύσει για να προσαρμόσει την πολιτική της, καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι πεπεισμένοι για τη συνεχιζόμενη οικονομική επέκτασης στη ζώνη του ευρώ, αλλά όχι για τον πληθωρισμό.
Χωρίς υψηλότερους μισθούς και χαμηλότερη υποαπασχόληση στην αγορά εργασίας, ο δομικός πληθωρισμός δε θα ενισχυθεί», εκτιμά ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης