Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Απαιτείται επανείσοδος του ΧΑ στις 780 μονάδες - Πως θα επανέλθουν οι buyers

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Απαιτείται επανείσοδος του ΧΑ στις 780 μονάδες - Πως θα επανέλθουν οι buyers
Στις τράπεζες όποια ένδειξη λήξης των ανοδικών καυσίμων πριν την προσέγγιση των 919 μονάδων θα επαναφέρει σε πτωτικό ρυθμό τον δείκτη
Η καθοδική ρήξη του αποτυπωμένου πλαγιοκαθοδικού καναλιού στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών του Γενικού Δείκτη, στις 782 μονάδες, έδωσε τεχνικά ως τον επόμενο καθοδικό στόχο το ύψος του καναλιού στις 738 με 735 μονάδες, σημειώνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Δυναμική Χρηματιστηριακή, Απόστολος Μάνθος, στο εβδομαδιαίο τεχνικό του σχόλιο.
Τεχνικό σημείο, όπου ο Γενικός Δείκτης κάλυψε κατά γράμμα, καθώς όχι μόνο το προσέγγισε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά έδωσε και ανοδικό rebound προς τη κάτω πλευρά του προηγούμενου καναλιού του Ιουλίου στις 780 μονάδες περίπου, τονίζει ο αναλυτής.
Το ζητούμενο για τους  “Buyers” για να αρχίσουν να έχουν βλέψεις προς τη ζώνη των 810 με 800 μονάδων είναι όχι μόνο η γρήγορη επανείσοδος του δείκτη άνω των 780 μονάδων αλλά και η έπειτα διακράτησή του.
Στη περίπτωση όμως, που ο Γενικός Δείκτης δηλώσει σημάδια ανοδικής κόπωσης χαμηλότερα των 780 με 785 μονάδων τότε θα πρέπει να αναμένουμε άλλο ένα καθοδικό πέρασμα από την περιοχή των 750 μονάδων με διαθέσεις επίσκεψης του πεδίου στήριξης  της άνοιξης του 2015 των 738 με 715 μονάδων.
Για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 το σημείο, που θα αλλάξει το ρου της βραχυχρόνιας κίνησης είναι η αρπαγή η μη της περιοχής των 2050 μονάδων, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Επιτυχής ανοδική τμήση του εν λόγω επιπέδου θα δώσει πόντους στο σενάριο επαναπροσέγγισης των 2108 με 2124 μονάδων.
Αδυναμία καταγραφής τιμών ψηλότερα των 2050 μονάδων θα επαναφέρει το δείκτη σε καθοδική τροχιά με στόχο την περιοχή μερικής στήριξης των 1950 με 1947 μονάδων.
Τέλος, όσον αφορά το Τραπεζικό Δείκτη η βίαιη καθοδική λύση του επιπέδου στήριξης των 950 μονάδων προκάλεσε ένα επώδυνο αυτοτροφοδοτούμενο πτωτικό crescendo σπρώχνοντας  τη τιμή του 150 μονάδες χαμηλότερα ή σε ποσοστό -16% προς τη ζώνη πρώτης στήριξης των 820 με 800 μονάδων.
Αυτό που θα πρέπει να κερδηθεί  με αυξημένο τζίρο συναλλαγών είναι η περιοχή των 919 μονάδων καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει να επαναφέρει τα χαμόγελα στις τάξεις των  τραπεζικών “Bulls”.
Ειδάλλως οποιαδήποτε ένδειξη λήξης των ανοδικών καυσίμων πριν την προσέγγιση των 919 μονάδων θα επαναφέρει σε πτωτικό ρυθμό το δείκτη, καταλήγει ο κ.Μάνθος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης